Opleidingen details Stichting Dies Nox
Longklachten en ziektebeelden (ID nummer: 423944)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Scholing213-4-2021 t/m 13-4-2022
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie in principe ingegeven door de opleider. U kunt echter zelf ook presentie invoeren.

Longklachten en ziektebeelden

Als een patiënt belt met benauwdheidsklachten, dan is het voor de doktersassistent in sommige gevallen moeilijk om te beoordelen hoe ernstig de situatie is. Er wordt vaak door de patiënt gezegd: “ik voel mij zo benauwd". Maar is de patiënt dan ook echt benauwd? Wat is benauwdheid? Is het ernstig of valt het allemaal wel mee? Tijdens deze scholing, welke een vervolg is op de eerder aangeboden scholing Longproblemen - Lucht is Leven- , ga je dieper in op veel voorkomende longaandoeningen en word je meegenomen in de nieuwste inzichten en ontwikkelingen. Kijkend naar de COVID-19 (Corona) pandemie van 2019 en 2020 is er veel nieuwe informatie bijgekomen. En op dat gebied wordt er ook anticiperend een beeld geschetst wat er ons mogelijk in de komende jaren nog te wachten staat; immers we weten al jaren dat de diverse soorten griep virussen zich blijven muteren en dus iedere keer weer een ander klachten- en ziektebeeld geven.

Deze interactieve scholing, aan de hand van casuïstiek, leert je op een juiste manier de patiënt met deze klachten te beoordelen aan de telefoon om daarna de juiste hulp toe te kennen. 

Programma:

  • Algemene kennis over de anatomie en pathologie van de luchtwegen en de meest voorkomende ziektebeelden
  • De laatste inzichten met betrekking tot COVID-19 en aanverwante luchtweg virussen
  • Je leert onderscheid te maken tussen ernstige en minder ernstige longproblemen en hoe je dit op een juiste manier telefonisch kunt uitvragen
  • Is het mogelijk voor jezelf daarin een bepaald soort schema c.q. stappenplan als leidraad te gebruiken en hoe ziet die leidraad er dan uit?
  • Wanneer kan ik de telefonische triage zelf afwerken en wanneer beslis ik toch even te overleggen met de aanwezige arts?
Cursus
- Algemene kennis over de anatomie en pathologie van de luchtwegen; dus de meest voorkomende ziektebeelden.
- Met wat voor klachten kunnen mensen bellen en hoe ga je dat op de beste manier interpreteren; oftewel; hoe trieer je telefonisch de geuite klacht?
- Is het mogelijk voor jezelf daarin een bepaald soort schema c.q. stappenplan als leidraad te gebruiken en hoe ziet die leidraad er dan uit?
- Wanneer kan ik de telefonische triage zelf afwerken en wanneer beslis ik toch even te overleggen met de aanwezige arts?
Dr. Paul Kappelhof, huisarts en trainer
Bestand  
Programma.docx9-2-2021 15:4813 KB
2
72,50
17-5-2021
Tijd19:00 - 21:00
LocatieEtten-Leur (NL) (Toon kaart)

13-4-2021
Tijd19:00 - 21:00
LocatieEtten-Leur (NL) (Toon kaart)

Dies Nox is een stichting die valt onder de Stichting Huisartsenposten West-Brabant. DiesNox organiseert trainingen voor doktersassistenten uit de dagpraktijk.

Schoonhout 215
4872 MC
Etten-Leur
0887763375