Opleidingen details Het Nederlands Kanker Instituut/Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis, NKI-AVL
OVHIPEC consensus (ID nummer: 422789)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Nascholing Heelkunde vakinhoudelijk (geen refereerbijeenkomsten)326-2-2021 t/m 26-2-2022
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Hypertherme Intraperitoneale Chemotherapie bij het ovariumcarcinoom (OVHIPEC)

De OVHIPEC-1 studie heeft aangetoond dat het toevoegen van HIPEC aan de intervaldebulking de overleving van patiënten met ovariumcarcinoom met bijna 12 maanden verlengt zonder dat er meer complicaties optreden of dat de kwaliteit van leven nadelig beïnvloed wordt. Momenteel is een implementatietraject bezig met als doel dat de OVHIPEC voor iedere patiënte, die hiervoor in aanmerking komt, beschikbaar is en volgens de gestelde normen wordt uitgevoerd.
Uit een eerdere vragenlijst is naar voren gekomen dat er tussen Nederlandse centra verschillen bestaan in het uitvoeren van deze procedure, zowel in de pre-, per- postoperatieve zorg. Een van de doelen van het implementatietraject is om daar waar mogelijk tot een uniform protocol en zorgpad te komen. In het kader hiervan organiseren wij een consensus proces.
Voor deze consensusstudie wordt gebruikt gemaakt van een aangepaste Delphi-methode die bestaat uit drie delen:
- Eind februari 2021 ontvangen de deelnemers een explorerende vragenlijst.
- De resultaten van deze vragenlijst worden geanalyseerd en besproken in de consensus bijeenkomst. Deze is gepland op vrijdag 26 maart 2021, 16:00 – 18:00 als videoconferentie. Ter voorbereiding op deze bijeenkomst ontvangen de deelnemers een presentatie met een overzicht van de resultaten van de vragenlijst. Voor de videoconferentie wordt gebruik gemaakt van Zoom Video Communications. 
- Direct na de consensusbijeenkomst ontvangen de deelnemers een afsluitende vragenlijst met (mogelijk herziene) stellingen/vragen over onderwerpen waarover bij de eerste vragenlijst geen overeenstemming was.

Beroepsgroep
Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie (NVOG)
Wetenschappelijke bijeenkomst werkgroep
Bestand  
Uitnodiging_consensus interval CRS en OVHIPEC.pdf2-2-2021 9:44117 KB
 
0
Hoofdniveau
Chirurgische Oncologie
Gastro-Intestinale Chirurgie
27-3-2021 t/m 6-4-2021
Locatie
Opmerkingenafsluitende vragenlijst invullen

26-3-2021
Tijd16:00 - 18:00
Locatie
Opmerkingenon line consensus meeting

26-2-2021 t/m 12-3-2021
Locatie
Opmerkingenvragenlijst invullen

 Ziekenhuis en onderzoek onder één dak
Het NKI-AVL bestaat uit een oncologisch ziekenhuis, het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis (AVL), en een centrum voor wetenschappelijk kankeronderzoek, het Nederlands Kanker Instituut (NKI). Het NKI-AVL is voorloper van nieuwe ontwikkelingen. Doordat research en behandeling onder één dak plaatsvinden, is het mogelijk nieuw verworven kennis efficiënt te vertalen naar nieuwe of verbeterde behandelmethoden. Het samengaan van een gespecialiseerd kankerziekenhuis met een groot researchlaboratorium is voor Nederland uniek en treft men ook elders in de wereld maar weinig aan.


Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis : multidisciplinaire aanpak
Karakteristiek voor het ziekenhuis is de multidisciplinaire aanpak, waarbij artsen van verschillende disciplines binnen korte tijd een patiënt onderzoeken en de diagnose in kaart brengen. Deze benadering heeft tot gevolg dat er geen aparte afdeling chirurgie of interne geneeskunde in het NKI-AVL is. Er wordt dus niet gewerkt vanuit een specialisatie zoals in andere ziekenhuizen, maar vanuit een tumorsoort. De verpleegetages zijn ingedeeld naar de plaats in het lichaam waar de kanker zich voordoet. Het NKI-AVL beschikt over 180 bedden, een grote afdeling radiotherapie en een drukke polikliniek, waar ook dagbehandeling plaatsvindt.

 

Plesmanlaan 121
1066 CX
Amsterdam
020-5129111