Opleidingen details TNO Child Health, team Onderwijs en Professie
Educatief Partnerschap Stages (vormgeven aan de voorbereiding, uitvoering, begeleiding en beoordeling) (ID nummer: 421144)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Nascholing Jeugdgezondheidszorg35-3-2021 t/m 4-3-2022
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

De TNO Opleiding tot Jeugdarts en de JGZ-organisaties waar een groot deel van het praktijkleren plaatsvindt, hebben een belangrijk gemeenschappelijk doel: ‘Het opleiden van jeugdartsen die na afronding van de opleiding aan de kwaliteitseisen voldoen, om optimaal bij te dragen aan het veilig en gezond opgroeien van kinderen en jeugdigen’.

In het kader van deze doelstelling vindt op 5 maart een bijeenkomst Educatief Partnerschap plaats. Opleiders, aios en betrokkenen van TNO gaan met elkaar in gesprek en delen kennis en inzichten gerelateerd aan aspecten van de opleiding. Belangrijk uitgangspunt is dat verkregen inzichten ten goede komen aan de kwaliteit van de opleiding.

Onderdelen

Actuele ontwikkelingen: beknopte informatie, vragen en antwoorden over actuele ontwikkelingen in de opleiding (voor opleiders en aios van belang om te weten). Hierbij wordt tevens aandacht besteed aan de implementatie van het Landelijk Opleidings Plan (LOP).

De stages: Ten aanzien van de voorbereiding, uitvoering, begeleiding en beoordeling wordt toegelicht hoe dit ‘volgens het boekje’, verloopt (zou moeten verlopen) en welke rollen daarbij te onderscheiden zijn. Binnen de aangegeven kaders zijn verschillende invullingen mogelijk. En door allerlei factoren kan het soms anders lopen, waardoor eerdere wensen en gemaakte keuzes worden aangepast. ‘Hoe het zou moeten’, wordt daarom afgewisseld met ervaringen uit de praktijk van aios, een praktijkopleider en een stagebegeleider.

Opdracht in subgroepen: Hierbij zoomen we in op de voorbereiding van de eerstvolgende stage van de aios: Wat wil de aios leren, welke actviteiten horen hierbij, welke praktijkopdracht? Wanneer en hoe is de praktijkopleider betrokken?

De nabespreking aan het eind van de middag resulteert in praktische tips voor de vormgeving van de stages, voor de aios, voor de praktijkopleider en voor TNO.

 

Na afloop van de bijeenkomst:

  • bent u op de hoogte van actuele ontwikkelingen in de opleiding en de laatste stand van zaken m.b.t. de implementatie van het LOP;
  • kunt u aangeven volgens welke uitgangspunten en kaders de stages (moeten) worden vormgegeven en welke te vervullen rollen er zijn;
  • heeft u een beeld van de mogelijkheden om, ten gunste van het leerrendement van de aios en gericht op de algemene doelen van de stage, de stage flexibel in te richten;
  • kunt u de aios ondersteunen bij de voorbereiding op de stage;
  • heeft u een beeld van uw betrokkenheid en rol in het vervolg van de stage;
  • kunt u mogelijke valkuilen in de verschillende fasen van een stage signaleren, daar samen met de aios op anticiperen en oplossingsrichtingen bespreken.

 

(Meerdaagse) Nascholing
 
0
HoofdniveauSubniveau
M&GJeugdgezondheidszorg
5-3-2021
Tijd13:30 - 16:40
Locatie Eindhoven (NL) (Toon kaart)

Uitvoering van bijscholingen, trainingen en workshops m.b.t. arts M&G, profiel JGZ

Schipholweg 77-89
2316 ZL
Leiden
Postbus 3005
2301 DA
Leiden
0888666270