Opleidingen details Wenckebach Instituut voor Onderwijs en Opleiden UMCG
Online klinische avond Parodontologie (ID nummer: 420081)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ punten per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Mondzorg-punten211-3-2021 t/m 10-3-2022
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

·  Screening, Diagnostiek en Behandeling van Parodontale afwijkingen. Wat is nieuw? Wat is anders? En wie doet  wat?

· De klinische kroonverlenging: indicatie en uitvoering.

Een groot deel van de populatie in de praktijk krijgt te maken krijgt met parodontale problemen. De ernst en omvang hiervan verschilt nogal. De inzichten in het ontstaan en verloop van parodontale infecties zijn in de afgelopen jaren veranderd. Niet alleen de ernst en omvang van de parodontale afbraak zijn van belang voor de behandeling, maar ook de vatbaarheid en complicerende factoren. Daarom is de classificatie van parodontale infecties onlangs herzien.

Het is aan de algemeen practicus om parodontale problemen in een vroeg stadium te signaleren en actie te ondernemen. Hierdoor wordt de behandeling eenvoudiger en meer voorspelbaar. Om deze vroege signalering te vereenvoudigen staat ons een nieuwe screeningsmethode ter beschikking, de PPS (Periodiek Parodontale Screening). De uitslag van de screening kan leiden tot een vervolgbehandeling. Wat deze behandeling is, hoe uitgebreid deze behandeling zal worden en wie deze behandeling het best uit kan voeren is uitgebreid beschreven in de onlangs verschenen richtlijn Parodontale Screening, Diagnostiek en behandeling in de Algemene Praktijk. In het eerste deel van deze cursus zullen de PPS, de nieuwe classificatie en de overige relevante onderdelen uit de richtlijn worden toegelicht.

Er zal worden ingegaan op een specifieke parodontale behandeling, de klinische kroonverlenging. Deze behandeling staat vaak in dienst van de restauratieve, maar ook esthetische behandeling van patiënten.  Wat zijn de achtergronden, de indicatie(s) en hoe verloopt de behandeling? De mogelijkheden en beperkingen zullen worden besproken.

Beroepsgroep
Kwaliteitsregister Tandartsen
Dr. G-H.E. Tjakkes, parodontoloog NVvP en implantoloog, UMCG
Drs. J. Zweers, parodontoloog NVvP en implantoloog,UMCG
19.30 Opening

19.35 De nieuwe classificatie van parodontitis - dr. G-H.E. Tjakkes

19.55 Parodontale Screening, Diagnostiek en behandeling in de Algemene Praktijk. Wat is er veranderd ten opzichte van het paro-protocol en hoe gebruik je de PPS in de praktijk? - drs. J. Zweers

20.20 Discussie

20.35 Pauze

20.45 De klinische kroonverlenging - dr. G-H.E. Tjakkes

21.15 Afsluiting
 
300
Geen
25
Deelname aan de klinische avond kost € 25,- voor tandartsen, mondhygiënisten en tandtechnici, € 15,- voor studenten tandheelkunde.
11-3-2021
Tijd19:30 - 21:15
Locatie Groningen (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenAlle deelnemers volgen de bijeenkomst online.

Wenckebach Instituut voor Onderwijs en Opleiden UMCG

Hanzeplein 1
9713 GZ
Groningen
Postbus 30.001
9700 RB
GRONINGEN
050-3611402