Opleidingen details Audiologisch Centrum VU medisch centrum
The Fifth International Meeting on Internet & Audiology (ID nummer: 415924)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Werkterrein - Audiologie (AUD)83-5-2021 t/m 2-5-2022
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan dient u de presentie zelf in te geven nadat u bent ingelogd in PE-Online.

Deze bijeenkomst is een online internationale conferentie voor zowel clinici als onderzoekers die werkzaam zijn in de audiologie. De bijeenkomst is in het Engels.

De bijeenkomst zal een platform bieden voor onderzoekers en professionals uit de klinische praktijk om huidige internationale kennis te delen op het gebied van evidence-based methoden van hoogwaardige zorg en ondersteuning aan personen met gehoorproblemen die wordt geleverd via het internet (tele-audiology, internet & audiologie, e-health).

In het bijzonder zal er aandacht worden besteed aan de impact van de COVID-19-pandemie. Deze heeft tele-audiology naar de voorgrond van de klinische praktijk gebracht en heeft aangetoond dat er dringend behoefte is aan valide en effectieve manieren om dit te doen.

De bijeenkomst zal de deelnemers in staat stellen om de lessen die zijn geleerd tijdens de pandemie op het gebied van internet en audiologie in zich op te nemen. Dit betreft zowel de grote uitdagingen als unieke kansen die zijn ontstaan. Dit alles gebeurt vanuit een internationaal perspectief.

Deelname door presentatoren deelnemers gebeurt geheel online. De live ‘synchonous’ sessies zijn plenair en worden gehouden op 3 - 6 mei 2021 (4 dagen), tussen 17:00 tot 20:00 uur Nederlandse tijd. Elke dag is er een ander thema: (1) Patiëntgerichte zorg en e-health, (2) Sociale media en gehoorzorg, (3) Online audiologische revalidatie, (4)Implementatiewetenschappen.

Deel 1 van elke dag bestaat uit een keynote (inclusief een deel met Q&A) en een thematisch deel met paneldiscussie. Deelnemers kunnen actief online deelnemen aan deze discussies. Deel 2 varieert elke dag. Op dag 1 is er een interactieve sessie waar presentatoren (die een presentatie hebben gesubmit) in zgn. ‘breakout rooms’ via video-conferencing met aanwezigen van gedachten kunnen wisselen over hun bijdrage. Deelnemers hebben de mogelijkheid om vooraf, ‘asynchronous’, deze online bijdragen van presentatoren te bekijken (zij hebben die dus vooraf geüpload). Deelnemers kunnen ervoor kiezen om zelf een bijdrage in te dienen. Dit kan zowel een wetenschappelijke (onderzoek) als klinische (klinische ervaringen) bijdrage zijn. De bijdragen zijn vrij qua format. Het kan een congresposter zijn, een opgenomen presentatie, een opgenomen patiëntgesprek of een casus gepresenteerd door een behandelaar, etc. Op de resterende 3 dagen bestaat deel 2 uit paneldiscussies / presentaties over: 1) klinische ervaringen met tele-audiology, 2) ervaringen en visies op tele-audiology door leiders uit de hoortechnologie-industrie, 3) een algemene discussie. De online aanwezigheid van deelnemers aan alle synchronous (plenaire) subonderdelen van het programma zullen waar mogelijk worden geregistreerd en gebruikt om aanwezigheid te bewijzen. We kunnen de tijd die bezoekers hebben besteed aan het vooraf online (asynchronous) bekijken van de bijdragen niet registreren, maar we kunnen  wel aanwezigheid voor de Q & A-sessie hiervan op dag 1 registreren (rekenen dan +1 uur gerekend voor de voorbereiding). Deelnemers kunnen dus zelf een bijdrage submitten + toelichten aan deelnemers (op dag1). Ik begrijp dat zij deze informatie dan zelf in het PE indienen, voor aparte punten.

Leerdoelen per congresdag: 1: - Identificeren welke elementen van patiëntgerichte zorg de audiologische praktijk kunnen ondersteunen (kader: tele-audiology) - De rollen identificeren die online patiëntportalen kunnen spelen bij het verbeteren van patiëntgerichte zorg - Beschrijven van effectieve methoden om gebruik van deze portalen door patiënten en zorgverleners te vergroten.

Dag 2: - Beschrijven wat het potentieel is van het digitale technologieën en sociale media in audiologische zorg - Beschrijven wat de belemmerende en faciliterende factoren zijn voor patiënten deze te gebruiken. - Beschrijven wat de effecten van de COVID 19-pandemie op audiologische praktijk zijn. - Beschrijven wat de huidige trends en kansen in tele-audiology zijn.

Dag 3: - Beschrijven welke soorten audiologische zorg er zijn die effectief, online kunnen worden aangeboden - Beschrijven hoe deze kunnen worden geoptimaliseerd. - Beschrijven hoe belangrijke spelers in de hoortechnologie-industrie naar tele-audiologie kijken. - Afleiden hoe audiciens/audiologen zelf zouden kunnen anticiperen op deze ontwikkelingen.

Dag 4: - Begrijpen waarom evidence-based practices niet of zeer laat worden gebruikt in de reguliere klinische praktijk. - Beschrijven wat basiselementen zijn om de implementatie van een zorginnovatie in de praktijk te faciliteren.

BeroepsgroepBeroepsorganisatie
Audicien registerStichting Audicienregister (StAr) / Audidakt
Audiologie (AUD)Nederlandse Vereniging voor Klinische Fysica/OKF
13
Nee
3-5-2021 t/m 6-5-2021
Locatie
OpmerkingenOnderstaande 4 dagen zijn de 4 congresdagen. Elke dag heeft zijn eigen thema.
Bijeenkomsten
 Werkterrein - Audiologie (AUD)Aantal urenDatumTijd
1: Patiƫnt-gecentreerde gehoorzorg en eHealth (Patient-centered care and eHealth). Deel 1: Een keynote + thematische panel discussie; Deel 2: een interactieve sessie met gesubmitte bijdragen.2303-05-202117:00 - 20:00
2: Social media en gehoor (Social media and hearing). Deel 1: Een keynote + thematische panel discussie; Deel 2: een panel discussie over klinische ervaringen met telehealth in audiologische zorg.2304-05-202117:00 - 20:00
3: Online audiologische gehoorzorg (Online audiologic rehabilitation). Deel 1: Een keynote + thematische panel discussie; Deel 2: Een panel discussion over telehealth vanuit de hoortoestelindustrie2305-05-202117:00 - 20:00
4: Implementatiewetenschappen (Implementation Science). Deel 1: Een keynote + thematische panel discussie; Deel 2: Algemene discussie met samenvatting+plannen voor de toekomst mbt Internet & Audiology2306-05-202117:00 - 20:00

Audiologisch Centrum gevestigd in polikliniek VUMC

De Boelelaan 1117
1081 HV
Amsterdam
Postbus 7057
1007 MB
Amsterdam
020-4440969