Opleidingen details GGz Breburg
Refereerbijeenkomst GGz Breburg januari 2021 (ID nummer: 415689)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Beroepsspecifieke bij- en nascholing vooraf geaccrediteerd220-1-2021 t/m 19-1-2022
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Tijdens deze refereeravond komen 4 lezingen aan bod. 

-Referaat1:

In dit referaat wordt een systematic review gegeven over de literatuur, met name op de verschillende studies omtrent STEPPS. Hierin wordt gekeken of er uit de literatuur kan geconcludeerd worden dat STEPPS inderdaad effectief is als onderdeel van behandeling met patiënten met een borderline persoonlijkheidsstoornis. Vervolgens wordt ingegaan op de bruikbaarheid van de training bij ouderen en een aangepaste versie voor ouderen, de VERS Senioren.Na afloop van dit referaat hebben de deelnemers kennis van wat STEPPS/VERS is, hoe de training er in zijn geheel uit ziet, kan er een idee gevormd worden wat het effect is op de symptomen van patiënten met een borderline persoonlijkheidsstoornis en wordt er een idee gevormd hoe dit toepasbaar is bij ouderen.

- Referaat 2: De ideeën over hoe jongeren en volwassenen met autisme seksualiteit beleven en omgaan met relaties lopen sterk uiteen. Na afloop van dit referaat heeft de deelnemer een overzicht van wat we hierover weten op basis van wetenschappelijk onderzoek en waar er nog vragen over blijven. Dit dient als basis om na te denken over hoe we in onze dagelijkse jongeren en volwassenen met autisme kunnen ondersteunen in hun seksuele ontwikkeling en hoe we de omgeving hierbij kunnen betrekken

- Referaat 3:Ambulante zorg voor mensen met ernstige psychische aandoeningen is in de afgelopen decennia geëvolueerd. Na afloop van dit referaat hebben de deelnemers een beeld van welke probleem opgelost moesten worden en wat de, aan de hand van wetenschappelijk onderzoek – de veelbelovende ontwikkelingen op methodisch en organisatorisch vlak zijn. Verder wordt er de invloed van de coronacrisis tegen het licht gehouden.

- Referaat 4: In dit referaat zal zowel vanuit de wetenschappelijke literatuur als eigen onderzoek de sociale dynamiek van personen met een antisociale persoonlijkheidsstoornis besproken worden. Vervolgens zal ingegaan worden op de vraag hoe deze kennis door behandelaren in de GGZ toegepast kan worden in behandelingen, groepsbehandelingen en het hanteren van de therapeutische relatie.

 

BeroepsgroepBeroepsorganisatie
Accreditatiebureau - FGzPtPsychologen / Gedragstherapeuten / Pedagogen / Systeemtherapeuten
Accreditatiebureau Verpleegkundig Specialisten RegisterVerpleegkundigen & Verzorgenden Nederland
Klinisch neuropsycholoog (BIG) - FGzPtPsychologen / Gedragstherapeuten / Pedagogen / Systeemtherapeuten
Klinisch psycholoog (BIG) - FGzPtPsychologen / Gedragstherapeuten / Pedagogen / Systeemtherapeuten
Kwaliteitsregister Psychotherapie (NVP)Psychologen / Gedragstherapeuten / Pedagogen / Systeemtherapeuten
1 2 3
Psychiaters (in opleiding)
Klinisch- en gezondheidzorgpsychologen en psychotherapeuten (in opleiding)
Verpleegkundig specialisten (in opleiding)
Vaktherapeuten
2
Nee
0
0
Bestand  
Folder 20012021.pdf5-12-2020 8:43117 KB
Hoofdniveau
Psychomotorische therapie (PMT)
Tijd18:00 - 20:00
Locatie Tilburg (NL) (Toon kaart)

GGz Breburg biedt als tweedelijnsinstelling gespecialiseerde, geestelijke gezondheidszorg aan jeugdigen, volwassen en ouderen. Circa 1200 medewerkers staan in zeer diverse functies garant voor de zorg- en dienstverlening aan gemiddeld 10.000 mensen per jaar.
 

Jan Wierhof 7
5017 JD
Tilburg
Postbus 770
5000 AT
Tilburg
088-0167133