Opleidingen details Opleiding Tastzintuiglijke Beeldende Therapie(TBT)
Vijfdaagse training Tastzintuiglijke Beeldende Therapie (TBT) Basis (ID nummer: 414307)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Beroepsspecifieke bij- en nascholing vooraf geaccrediteerd254-7-2021 t/m 3-7-2022
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Uitgangspunt in het aanbod is de Tastzintuiglijke Beeldende Therapie (TBT), een theoretisch concept beschreven door Sita Geerling in het kader van de Master of Arts Therapies opleiding Hogeschool Zuyd. In de TBT is het uitgangspunt dat het lichamelijke, tastzintuiglijke aspect van beeldend therapeutisch werken een centrale positie inneemt als het gaat om 'werkzame factoren' in de beeldende therapie. Het gaat hierbij om een eclectische benadering. D.w.z. we maken gebruik van diverse werkvormen en benaderingen. Beeldend werken vanuit een tastzintuiglijke benadering en daarop reflecteren als professional: daarbij staat het doen en ervaren centraal. Daarnaast wordt er stilgestaan bij de (mogelijke) toepassingen in de praktijk met cliënten. Vanuit deze invalshoeken levert de nascholing een bijdrage in de kwaliteit van de beroepsuitoefening als vaktherapeut.

Verworven competenties_

- reflecteren als professional op het eigen beeldend proces waarbij het accent ligt op het tastzintuiglijk ervaren.

- kennismaking en bespreken toepassingen in de eigen werkomgeving van werkvormen uit: het Gefuhrtes Zeichnen, Guided Drawing, Werken naar de waarneming(de Beeldwaarneming ); 't Tijdloze uur en Haptonomiek.

-- verkrijgen en uitwisselen over het theoretisch concept Tastzintuiglijk Beeldende Therapie (TBT) uitgeschreven door S Geerling in het kader van de MATh, Hogeschool Zuyd 2016. Uitgangspunt in de TBT is dat in het directe beeldend werken met de tastende handen het aanpassingsvermogen van zowel het functionele als het belevende lichaam wordt aangesproken. Het haptische / tastzintuiglijke aspect van beeldend therapeutisch werken neemt zo een centrale positie in als het gaat om 'werkzame factoren' in de beeldende therapie. Het haptisch/ tastzintuiglijk werken gaat daarbij uit van de practice based werkzame factoren die affectief en effectief positief uitwerken. Het Expressive Therapies Continuum concept van Hinz wordt ingezet om de uitgangspunten van de TBT benadering te verduidelijken.

Toepassingen met werken met cliënten

-Werkvormen waarbij het accent ligt op het tastzintuiglijk aspect als werkzame factor in eigen praktijk toepassen.

Werkvormen uit: het Gefuhrtes Zeichnen, Guided Drawing, Werken naar de waarneming (de Beeldwaarneming ); 't Tijdloze uur en Haptonomiek.

Voor meer informatie kijk op www.lytsbuthus.nl: training Terschelling.

 

Voor vaktherapeuten, beeldend en andere begeleiders in zorg en onderwijs.
25
Nee
725
Bestand  
Programma vijfdaagse TBT Basis Terschelling 2021.pdf23-11-2020 12:3061 KB
Hoofdniveau
Beeldende therapie
4-7-2021
Tijd19:00 - 11:30
LocatieHoorn Terschelling (NL) (Toon kaart)

De opleiding Tastzintuiglijke Beeldende Therapie (TBT) is als scholing opgezet naast de sinds 1988 binnen ProTacte gegeven Opleiding Haptonomiek. De opleiding TBT is bedoeld voor vaktherapeuten/beeldend die zich willen verdiepen in het haptische/tastzintuiglijke aspect van beeldende therapie en voor professionals die beeldende werkvormen inzetten in hun coachings- of hulpverleningspraktijk, in therapiesessies of in het onderwijs.
Weakens 7
8831 KP
Winsum
0622251701