Opleidingen details BT-Academy

Deze cursus is (nog) niet geaccrediteerd. De cursus kan om die reden niet aan dossiers worden toegevoegd.

Werken met kunnen en aankunnen (ID nummer: 413509)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen punten voor totaal

Vaak denken we dat we mensen goed in kunnen schatten als we weten wat hun niveau van functioneren is. Daarbij denken we dan aan de intelligentie (bijvoorbeeld of iemand kan lezen en schrijven, welke opleiding een persoon heeft of wat IQ is). Ook kun je denken aan het niveau van de zelfredzaamheid (kan de kleuter zich zelfstandig aankleden, is het kind verkeersveilig, kan iemand zelf zijn tanden poetsen?). Samengevat: we hebben het dan over datgene wat de persoon kán.

Wat iemand kan zegt niet veel over wat iemand áán kan. In de bijzondere tandheelkunde gaat het om kwetsbare mensen. Bij hen is er vaak sprake een groot verschil tussen kunnen en áánkunnen. Zo’n functioneringsprofiel kan sterk disharmonisch zijn. Iemand heeft de schoolse vaardigheden van een kind van negen jaar en heeft de sociaal-emotionele kwetsbaarheid van een peuter van twee jaar. Dit disharmonieuze profiel heeft voor een deel te maken met de ontwikkeling in de vroege kindertijd. Daarbij speelt o.a. de hechting een belangrijke rol.

Hoe meer het kunnen en aankunnen uit elkaar lopen, des te ingewikkelder wordt het om een persoon goed te kunnen behandelen en begeleiden. In deze tweedaagse cursus wordt er geoefend met het inschatten van de niveaus van het kunnen en het aankunnen. Daarbij wordt o.a. gebruik gemaakt van casuïstiek die door de cursisten zelf wordt ingebracht.

 

CV Henk Algra (bekend)

Henk Algra
Zie bijlage
 
Tijd09:00 - 17:00
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)

Tijd09:00 - 17:00
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)

Je bent tandarts en je wil je graag verdiepen en specialiseren in de behandeling van patiënten met een extreme angst voor een
tandheelkundige behandeling? Of je wil je juist specialiseren in de behandeling van mensen met een beperking, kwetsbare ouderen of in de maxillofaciale prothetiek? Kies dan voor één van de opleidingen bijzondere tandheelkunde.

Gustav Mahlerlaan 3004
1181LA
Amsterdam
0205980580
Selecteer een bestand aub.