Opleidingen details SmartEducation - MovingSmart BV

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

SMARTEDUCATION : Physio analyses Yoga – Catherine Goedgezelschap (ID nummer: 412946)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemeen kinesitherapeutisch1429-4-2021 t/m 31-12-2021

‘Physio analyses Yoga’ komt er op vraag van de deelnemers aan de opleiding ‘Yoga meets Physio’. We keren de rollen om en analyseren nu yoga vanuit een kinesitherapeutisch oogpunt. We gaan klinisch redeneren over welke yogahoudingen in welk oefenschema geïntegreerd kunnen worden. Welke verbale instructies brengen de patiënt veilig in én uit de houding? Welke hands-on correcties helpen de patiënt om meer uit de houding te halen? Wat zijn de varianten op de basishouding en hoe kan je progressie inbouwen?
We leggen tijdens deze opleiding de link met enkele veel voorkomende musculoskeletale pathologieën. Meer specifiek analyseren we welke yoga poses je kan inbouwen in het behandelplan van een specifieke pathologie. Denk maar aan rotator-cuff tendinopathie, schouderinstabiliteit, frozen shoulder, tenniselleboog, heup impingement, knieartrose, patellapees tendinopathie, enkeldistorsio, achillespees tendinopathie, cervicogene hoofdpijn, TMG problematiek, myofasciale spanningen cervicaal en lumbaal, facetartose, discusdegeneratie, whiplash, scoliose, kyfose, lordose, bekkeninstabiliteit, centrale sensitisatie, CVS en fibromyalgie, …
Er is tenslotte voldoende ruimte voor het delen van jullie ervaringen na het volgen van de opleiding ‘Yoga meets physio’. Waar botste je nog op en met welke vragen zit je nog? Tot binnenkort op de yoga mat?!

Leerdoelen :

  • Aanleren van varianten op de basishouding en progressie leren inbouwen.
  • Integratie van yoga in de revalidatie van diverse pathologieën.
  • Inoefenen van de verbale instructies om je patiënt veilig in én uit de houding te brengen.
  • Aanleren van hands-on correcties zodat je patiënt meer uit te houding kan halen.
  • Extra aanpassingen op maat van jouw patiënt, zodat hij/zij enerzijds individueel thuis en anderzijds in groepslessen in een yogastudio veilig aan de slag kan.

Doelgroep van de cursus : Kinesitherapeuten, sportkinesitherapeuten, manueel therapeuten  en osteopaten met een beperkte kennis van yoga én die eerder de basisopleiding ‘Yoga meets Physio’ hebben gevolgd.

Inbegrepen : Syllabus, lunch en koffiepauzes.

Catherine Goedgezelschap combineert haar job als manueel therapeut met het geven catherinevan yogatherapie. Ze is eigenaar van een multidisciplinaire praktijk te Mechelen (Gezondheidscentrum Mechelen) waar ze werkzaam is als manueel therapeut en yogadocent. Daarnaast geeft ze ook workshops en cursussen, zowel voor recreatieve beoefenaars als voor collega therapeuten. Ze gelooft in de combinatie van kinesitherapie en een gezonde levensstijl voor het behoud en vergroten van de kwaliteit van bewegen. Zo kwam yoga op haar pad. Wat ooit begon als een hobby groeide uit tot een passie die niet meer valt weg te denken uit haar leven. Na een intensieve opleiding tot yogadocent ontving ze een door Yoga Alliance, International Yoga Federation en European Yoga Association erkend certificaat.
7
270
 
Tijd09:00 - 17:00
LocatieGent (BE) (Toon kaart)

SmartEducation is een voortrekker in postacademische vorming voor kinesitherapeuten en andere zorgverstrekkers. Ons opleidingsaanbod onderscheidt zich op vlak van kwaliteit, innovatie en beleving. SmartEducation stimuleert en ondersteunt gepassioneerde zorgverstrekkers die streven naar continue groei en optimale zorg.

Sluisstraat 79
3000
Leuven
+32468029719
Selecteer een bestand aub.