Opleidingen details SmartEducation - MovingSmart BV

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

SMARTEDUCATION: Handrevalidatie : UPtoDATE carpal tunnel syndrome & CRPS – Stijn Vangheluwe & Maarten Stragier (ID nummer: 412932)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemeen kinesitherapeutisch1425-3-2021 t/m 31-12-2021

Deze 1-daagse opleiding ‘HANDREVALIDATIE – UPtoDATE – CARPAL TUNNEL & CRPS’ is een basisopleiding waarbij geen voorafgaande kennis vereist is. Het behandelen van patiënten met carpal tunnel syndrome & CRPS vraagt gespecialiseerde kennis & aanpak, vandaar deze specifieke module. Hierbij worden de relevantste en belangrijkste up-to-date handtherapeutische kennis en praktische skills aangeleerd.
Na deze opleidingsdag ben je in staat om patiënten met carpal tunnel syndrome & CRPS, op basis van de best evidence based kennis, te behandelen.

Leerdoelen:

  • Kennis en inzicht over de relevante anatomie en neurologie.
  • Kennis en inzicht over de actueel gebruikte chirurgische & medicamenteuze technieken.
  • Kennis en inzicht over de algemene best evidence based revalidatieprincipes.
  • Praktische skills van de specifieke revalidatie, conservatief en post-operatief.
  • Klinisch redeneren in het revalidatieproces binnen de best evidence based kennis.

=> Een volledige up(to)date van de actuele theorie & praktijk bij de revalidatie van
carpal tunnel syndrome en CRPS.

Doelgroep van de cursus : Kinesitherapeuten, sportkinesitherapeuten, manueel therapeuten, sportartsen, ergotherapeuten.

Inbegrepen : Syllabus, lunchbuffet en koffiepauzes.

Stijn Vangheluwe is gespecialiseerd musculoskeletale kinesitherapeut, afgestudeerd aan de KU Leuven in 2002 (Lic. Kinesitherapie en G.G.S. Manuele Therapie). Hij is praktijkeigenaar van de gespecialiseerde ‘Praktijk voor Kinesitherapie’ te Dadizele. Zijn basisopleiding was pas een aanzet om zich nadien verder intensief bij te scholen & te verdiepen in de literatuur. Onder andere handrevalidatie is door de jaren heen steeds meer een interessegebied geworden.


Maarten Stragier is licentiaat kinesitherapie en revalidatie, afgestudeerd in 2002 aan UGent. Hij is reeds 16 jaar actief in zijn kinepraktijk te Lichtervelde. Aansluitend op basisopleiding kinesitherapie volgde hij de 2-jarige opleiding Manuele Therapie (VWMT). Door de jaren heen volgde hij verschillende intensieve cursussen en kortere bijscholingen telkens in het domein van de musculoskeletale kinesitherapie. De laatste 7 jaar specifieker binnen de handrevalidatie.
7
270
 
Tijd09:00 - 17:00
LocatieMechelen (BE) (Toon kaart)

SmartEducation is een voortrekker in postacademische vorming voor kinesitherapeuten en andere zorgverstrekkers. Ons opleidingsaanbod onderscheidt zich op vlak van kwaliteit, innovatie en beleving. SmartEducation stimuleert en ondersteunt gepassioneerde zorgverstrekkers die streven naar continue groei en optimale zorg.

Sluisstraat 79
3000
Leuven
+32468029719
Selecteer een bestand aub.