Opleidingen details SmartEducation - MovingSmart BV

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

SMARTEDUCATION : Clinical Taping in Sports Rehab - Lower Body - Hannelore Desmet (ID nummer: 412916)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemeen kinesitherapeutisch1413-3-2021 t/m 31-12-2021

INHOUD

Deze opleiding is zonder twijfel een meerwaarde voor heel wat professionals in de zorg- en sportsector, zoals kinesitherapeuten, artsen of osteopaten, studenten LO/kine, (personal) trainers, sport/fitnessinstructeurs,… Wie zijn kennis en kunde in de klassieke sporttaping en het elastisch tapen (kinesiotaping) wil vergroten en/of aanscherpen, krijgt daartoe tijdens deze opleidingsdag de kans onder deskundige begeleiding. Zodra je voldoende vaardigheden hebt ontwikkeld om tapetechnieken correct en gericht te gaan toepassen, ga je dit ook steeds vaker efficiënt en dus succesvol gaan gebruiken. De cursusdag start daarom met een korte theoretische uiteenzetting, gevolgd door een uitgebreid praktisch oefengedeelte.

De basistechnieken voor verschillende letsels en de vaakst voorkomende toepassingen ter hoogte van het onderste kwadrant komen aan bod. Met behulp van deze technieken en basisprincipes wordt het daarna ook mogelijk om creatief om te springen met taping en het zo te gaan toepassen in diverse settings en voor diverse pathologieën. Na het volgen van deze cursus en het inoefenen van de verschillende technieken (met een syllabus als naslagwerk), kan je het concept van taping dan ook succesvol integreren in het preventieve én het curatieve luik van de begeleiding van sporters en patiënten. Zo wordt het een waardevol onderdeel in je ‘toolbox’, ter ondersteuning van andere behandelmodaliteiten.

LEERDOELEN

  • Korte introductie met algemene aandachtspunten
  • Inzicht in de voor- en nadelen van taping
  • Basisprincipes van klassieke sporttaping en kinesiotaping
  • Technieken voor sporttaping en elastisch tapen
  • Tapingtoepassingen voor het onderste kwadrant

DOELGROEP

Professionals in de zorg- en sportsector, met name kinesitherapeuten, artsen of osteopaten, studenten LO/kine, (personal) trainers, sport/fitnessinstructeurs,…

INBEGREPEN

Syllabus, lunch en koffiepauzes.

 

Hannelore Desmet is sportkinesitherapeut, personal trainer en osteopaat van opleiding.
Na jarenlang topsport atletiek (hoogspringen) gecombineerd te hebben met haar werk als sportkinesitherapeut bij coach Wim Vandeven in Tessenderlo en praktijkdocent musculoskeletale revalidatie aan de KU Leuven, heeft ze sinds 2017 samen met haar collega Sarah de praktijk voor kinesitherapie en osteopathie “Be Balanced Be Fit” te Hasselt opgericht. Sinds 2013 doceert ze op regelmatige tapingcursussen voor studenten, kinesitherapeuten en andere sportmedische professionals.
7
250
 
Tijd09:00 - 17:00
LocatieLeuven (BE) (Toon kaart)

SmartEducation is een voortrekker in postacademische vorming voor kinesitherapeuten en andere zorgverstrekkers. Ons opleidingsaanbod onderscheidt zich op vlak van kwaliteit, innovatie en beleving. SmartEducation stimuleert en ondersteunt gepassioneerde zorgverstrekkers die streven naar continue groei en optimale zorg.

Sluisstraat 79
3000
Leuven
+32468029719
Selecteer een bestand aub.