Opleidingen details ICZO vzw

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

ICZO - babymassage (ID nummer: 412872)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemeen kinesitherapeutisch1227-2-2021 t/m 31-12-2021

Reeds duizenden jaren masseren moeders hun baby’s. Shantala babymassage komt uit India. Dokter Leboyer, een Franse arts die lange tijd in India moeders en baby’s observeerde, merkte dat naast de Westerse hygiëne, baby’s ook behoefte hebben aan warmte en geborgenheid zodat ze kunnen opgroeien tot emotioneel evenwichtige mensen. Babymassage (en aanraking in het algemeen) beschouwt hij als een primaire behoefte van de mens. We weten dat via liefdevolle aanraking het hormoon oxytocine aangemaakt wordt, het liefdeshormoon. Babymassage draagt bij aan een veilige hechting.

Naast het positieve effect op het emotionele welzijn van baby’s, kan babymassage buikrampen verminderen, de slaap verbeteren,….

We wensen het iedereen toe dat na de bevalling de moeder direct een liefdesstroom voelt voor haar baby en ze instinctief aanvoelt wat haar baby nodig heeft. Wellicht vindt die moeder babymassage ook heilzaam. We merken dat het in de praktijk vaak genuanceerder verloopt: de affectieve band met de baby laat wat op zich wachten. Dit kan komen door medicatie waardoor moeder of kind een beetje verdoofd zijn, scheiding na keizersnede, verblijf van de baby in een couveuse, niet direct een klik tussen moeder en kind. Babymassage is dan een manier om actief verbinding met de baby te maken in het streven naar een liefdevolle relatie. Uiteraard geldt dit ook voor de vaders.

 

Doelstellingen, wat leer je:

  • Je leert de correcte Shantala  babymassage handgrepen met een juiste druk uitvoeren op een pop: hoofd, buik, armen, benen, buik, rug.
  • Je leert een aantal yoga-like oefeningen bij de baby ter stimulering van de psychomotorische ontwikkeling.
  • Je leert non-verbale signalen van de baby onderscheiden zodat je kan observeren hoe de baby de massage ervaart.
  • Je weet voor welke baby’s babymassage geschikt is.
  • Je weet welke positieve effecten babymassage in zich heeft.

 

Praktijk Massage

 Je neemt een pop mee waarop je de handgrepen kan oefenen. De pop is niet te klein, de pop is best vrij flexibel. In de namiddag wordt een moment voorzien om te oefenen op een baby (pasgeboren tot ongeveer 8 maand oud) die je zelf laat brengen door een kennis / familielid. Je oefent de technieken op die baby en je oefent in het uitleggen aan de ouder hoe die zelf de babymassage kan doen.

 

De Lille Sofie
6
165
 
 
Tijd09:30 - 17:00
LocatieAntwerpen (BE) (Toon kaart)

ICZO heeft een ruim aanbod aan trainingen en cursussen, voor diverse (para)medische en medisch opgeleide doelgroepen.

* ICZO richt zich op de gezondheidssector van medici en paramedici die zich verder wensen te specialiseren en bij te scholen binnen hun eigen beroep.
* ICZO biedt permanente vorming, nascholingen, cursussen aan, zoals taping, Pilates, manuele therapie, stabilisatieoefeningen, zachte haken technieken, ..
* ICZO zorgt voor een "breed-spectrum" aanbod en staat open voor alle initiatieven

Mandenmakersstraat 15
9700
Oudenaarde
055 456120
Selecteer een bestand aub.