Opleidingen details SmartEducation - MovingSmart BV

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

SMARTEDUCATION : Revalidatie van de romp en opbouw romp bij patiënten met neurologisch letsel - Maarten Bossuyt (ID nummer: 412552)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemeen kinesitherapeutisch1427-2-2021 t/m 31-12-2021

INHOUD

Bij de behandeling van neurologische patiënten vormt de romp een essentieel maar onderbelicht onderdeel. 

De romp staat letterlijk centraal in het lichaam. Zonder romp is er geen basis om een houding op te bouwen tegen de zwaartekracht en is er geen stabiele basis voor bewegingen. 
In deze workshop wordt de centrale deel van de romp bekeken. We gaan dieper in op de rol die de romp vormt in de opbouw van de posturale controle. Core stabiliteit is hierin één onderdeel naast anticipatorische reacties en structurele voorwaarden. 
In de praktijk wordt gekeken hoe de romp kan opgebouwd worden in al zijn functies vanaf basis niveau tot en met de gevorderde patiënt. De relatie van de romp in relatie tot het bovenste en onderste lidmaat wordt zo opgebouwd om vandaar verder te kunnen evolueren naar meer kwalitatief reiken en stappen. 

LEERDOELEN

  • Neurofysiologische aansturing van de romp binnen het mediaal systeem leren kennen
  • Analyse van de romp bij neurologische patiënten
  • Opbouw van de tonische spierfunctie in de romp in relatie tot posturale controle
  • Opbouw dynamische rompcontrole in verschillende uitgangsposities
  • Voorbereiding van de romp in relatie tot bovenste en onderste lidmaat

DOELGROEP

Kinesitherapeuten met interesse in de behandeling van neurologische patiënten, ergotherapeuten.

INBEGREPEN

Syllabus, lunch en koffiepauzes.

 

 

Maarten Bossuyt is afgestudeerd in 2004 aan de KULeuven, specialisatie neurologische revalidatie. Na twee jaar werkervaring in Klinik Valens, Zwitserland, werkt hij als kinesitherapeut in het revalidatiecentrum van het Jessaziekenhuis in Herk-de-stad. Hij werkt er mee aan de revalidatie van patiënten met neurologische problemen en aan de optimalisatie van het zorgpad. Sinds 2016 is hij Bobath-docent en geeft hij verschillende cursussen op het vlak van neurologische revalidatie. Zijn interesse gaat uit naar het optimaliseren van de revalidatie bij neurologische patiënten. Dit door enerzijds de juiste voorwaarden te creëren als anderzijds de activiteiten te oefenen binnen een specifieke context.
7
270
 
Tijd09:00 - 17:00
LocatieLeuven (BE) (Toon kaart)

SmartEducation is een voortrekker in postacademische vorming voor kinesitherapeuten en andere zorgverstrekkers. Ons opleidingsaanbod onderscheidt zich op vlak van kwaliteit, innovatie en beleving. SmartEducation stimuleert en ondersteunt gepassioneerde zorgverstrekkers die streven naar continue groei en optimale zorg.

Sluisstraat 79
3000
Leuven
+32468029719
Selecteer een bestand aub.