Opleidingen details SmartEducation - MovingSmart BV

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

SMARTEDUCATION : Coretraining for kids: van stabiliteit naar functionaliteit - Tineke Mariën (ID nummer: 412549)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemeen kinesitherapeutisch1426-2-2021 t/m 31-12-2021

INHOUD

Veel kinderen  met ontwikkelingsstoornissen of met een neurologische problematiek kampen met beperkte rompstabiliteit. Aangezien een goede rompstabiliteit een voorwaarde is om tot een goed evenwicht en coördinatie te  komen, is het belangrijk dat je als kiné deze problematiek kan doorgronden en kan verbeteren.

Tijdens deze praktijkopleiding krijg je meer inzicht in de trainingsopbouw bij kinderen met een beperkte rompstabiliteit. We leren hoe je, vertrekkend vanuit een assessment, een oefenprogramma op maat van het kind kan opbouwen. Zowel hands-on als hands-off technieken komen aan bod, waardoor je een breed gamma aan behandelmethoden krijgt om aan de slag te gaan. We benaderen deze opleidingsdag praktisch vanuit verschillende casussen, zodat je ruim zicht krijgt op de problematiek en op de mogelijke behandelingen.

LEERDOELEN

Na deze opleidingsdag:

  • Kan je een assessment van de rompstabiliteit bij kinderen uitvoeren.
  • Krijg je inzicht in de houdings- en bewegingsvoorwaarden om met coretraining te starten
  • Kan je een coretraining opbouwen, startend vanuit stabiliteit naar functionaliteit.
  • Weet je welke behandelingsmethoden je kan inzetten om coretraining attractief te maken voor het kind.

DOELGROEP

Pediatrisch kinesitherapeuten.

INBEGREPEN

Syllabus, lunch en koffiepauzes.

 

Tineke Mariën studeerde af in 2010 als Master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie, specialisatie pediatrie. Nadien schoolde ze zich verder bij in verschillende domeinen. Ze verdiepte zich ondermeer in hulpmiddelen aan de opleiding Orthopedie bij Thomas More, studeerde psychomotoriek aan de UGent (IPVK). Ze voerde onderzoek naar de cognitie en fitheid bij kinderen aan de UGent en doceerde er in de opleiding revalidatiewetenschappen.

Als therapeute hanteert ze steeds een brede kijk op therapie om zo tot de meest kindgerichte behandeling te komen. Zo haalt ze voor haar behandelingen niet enkel inspiratie uit de klassieke oefentherapie maar combineert ze deze met behandelingsmethoden als Sherborne, wobbelturnen, yoga, stabiliteitstraining, medische pilates, taping,... Voor elk van deze behandelmethoden volgde ze de diverse opleidingen. De voorbije jaren deed ze klinische ervaring op binnen verschillende settingen waarbij ze werkte met baby’s tot jongvolwassenen, o.a. in het Revalidatiecentrum Pulderbos (ademhaling en neuromotorische revalidatie), bij Flowcare (bootcamps, small group training, relaxatie) en in MFC Ritmica (psychomotorische en neuromotorische therapie).
7
270
 
Tijd09:00 - 17:00
LocatieLeuven (BE) (Toon kaart)

Tijd09:00 - 17:00
LocatieGent (BE) (Toon kaart)

Tijd09:00 - 17:00
LocatieLeuven (BE) (Toon kaart)

SmartEducation is een voortrekker in postacademische vorming voor kinesitherapeuten en andere zorgverstrekkers. Ons opleidingsaanbod onderscheidt zich op vlak van kwaliteit, innovatie en beleving. SmartEducation stimuleert en ondersteunt gepassioneerde zorgverstrekkers die streven naar continue groei en optimale zorg.

Sluisstraat 79
3000
Leuven
+32468029719
Selecteer een bestand aub.