Opleidingen details SmartEducation - MovingSmart BV

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

SMARTEDUCATION: Masterclass : Spotlight on Pelvic Floor Birth Trauma – Hedwig Neels (ID nummer: 412542)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemeen kinesitherapeutisch1425-2-2021 t/m 31-12-2021

Inhoud:

Bekkenbodemproblemen vormen een belangrijk probleem bij jonge mama’s. Tot op heden, werd er vaak uitgegaan van een symptoomgerichte diagnose waarbij een standaard behandelingsstrategie wordt toegepast in de eerstelijnszorg. Vaak blijkt die aanpak echter te falen en blijven jonge mama’s in onzekerheid achter. Kunnen hun klachten (incontinentie, pijnklachten, zakkingsgevoel, moeilijke defecatie, etc.) nog verbeteren? Of horen die ongemakken er gewoon bij het moederschap?
Deze opleiding richt zich tot gespecialiseerde bekkenbodemtherapeuten met de bijzondere beroepsbekwaamheid bekkenbodemreëducatie en perinatale kinesitherapie. Tijdens deze verdiepingscursus zullen de meest recente wetenschappelijke inzichten gedoceerd worden over de onderliggende pathofysiologie van die bekkenbodemproblemen en hun beïnvloedende factoren. Een sterker inzicht in de mogelijke onderliggende anatomische veranderingen is een eerste stap naar een kwalitatieve verbetering in women’s pelvic health.
Luister, kijk, oefen, evalueer, interpreteer en deel je kennis…!

Leerdoelen:

  • Kennis over pathofysiologie van bekkenbodemproblemen tijdens en na de zwangerschap verdiepen en verrijken.
  • Klinisch redeneren over bekkenbodemproblemen bij jonge mama’s (op punt stellen van de kinesitherapeutische klinische diagnose en in staat zijn om een concrete behandelingsstrategie op te stellen)
  • Meest recente onderzoeksresultaten implementeren naar de klinische setting, de functionele praktijkvoering.
  • Preventieve maatregelen voor bekkenbodemproblemen bij jonge mama’s kunnen toepassen (gericht op primaire en secundaire preventie).
  • De rol van eerstelijnszorg bij bekkenbodemproblemen bij jonge mama’s kunnen opnemen in een multidisciplinair en interprofessioneel team en een patiënt georiënteerde aanpak.
  • Een goed en betrouwbaar bekkenbodemonderzoek kunnen uitvoeren gericht op bekkenbodemproblemen bij jonge mama’s.

Doelgroep van de cursus : gespecialiseerde bekkenbodemtherapeuten met de bijzondere beroepsbekwaamheid bekkenbodemreëducatie en perinatale kinesitherapie

Inbegrepen : Syllabus, lunch en koffiepauzes.

Hedwig Neels is een gespecialiseerde bekkenbodemkinesitherapeut met passie voor women’s pelvic health en bekkenbodemproblemen bij jonge mama’s.
Ze behaalde in 2007 haar diploma lic. in kinesitherapie en revalidatiewetenschappen aan de KU Leuven. Ze heeft een bijzondere bekwaamheid in de bekkenbodemreëducatie en perinatale kinesitherapie (en manuele therapie) en een doctoraat in de medische wetenschappen, UAntwerpen 2018. Ze combineert wetenschappelijk onderzoek en onderwijs aan de UA en is klinisch ook actief in het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (als bekkenbodemkinesitherapeute in een multidisciplinair team). In 2019 behaalde ze een internationaal certificaat in de functionele evaluatie van de bekkenbodem aan de hand van dynamische ultrasound (3D/4D), Sydney University, Australië.
Ze heeft een uitgebreid nationaal en internationaal (klinisch en academisch) netwerk en is zeer sterk geëngageerd om verder te blijven studeren en specialiseren. Ze wil haar (internationale) ervaringen en kennis graag delen om die bekkenbodemproblemen bij vrouwen beter gekend te maken (onder specialisten, gezondheidsmedewerkers en bij vrouwen van alle leeftijden) en de preventie en de behandeling ervan te verbeteren.
7
280
 
Tijd09:00 - 17:00
LocatieLeuven (BE) (Toon kaart)

SmartEducation is een voortrekker in postacademische vorming voor kinesitherapeuten en andere zorgverstrekkers. Ons opleidingsaanbod onderscheidt zich op vlak van kwaliteit, innovatie en beleving. SmartEducation stimuleert en ondersteunt gepassioneerde zorgverstrekkers die streven naar continue groei en optimale zorg.

Sluisstraat 79
3000
Leuven
+32468029719
Selecteer een bestand aub.