Opleidingen details SmartEducation - MovingSmart BV

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

SMARTEDUCATION: Masterclass Subacromiale Schouderpijn – Prof. Filip Struyf (ID nummer: 412541)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemeen kinesitherapeutisch1423-2-2021 t/m 31-12-2021

Inhoud : 

In deze cursus wordt ingezoomd op ‘rotator-cuff gerelateerde’ klachten en staat de typische patiënt met schouderpijn uit de alledaagse beroepspraktijk centraal. De afgelopen jaren is er veel relevant onderzoek verschenen dat zowel voor de prognostiek van deze klachten als de kinesitherapeutische diagnostische (on)mogelijkheden als de therapeutische interventies van belang is. Tijdens de cursus worden deze resultaten uit wetenschappelijk onderzoek besproken in het licht van de alledaagse praktijk. Ook het aanbieden van concrete handvatten voor de praktijk is een belangrijk onderdeel van de cursus.

Doel:

Update van de laatste wetenschappelijke evidentie met betrekking tot het klinisch onderzoek en revalidatie van rotatorcuff gerelateerde schouderklachten en subacromiaal pijnsyndroom (SAPS).

Inhoud :

Kennis, inzicht en vaardigheden zullen aangereikt worden tijdens deze cursusdag, waarbij de volgende thema’s aan bod zullen komen:

  • Anatomie, epidemiologie, klinische bewegingsanalyse
  • Kritische blik op het schouder impingement syndroom
  • Pathofysiologie van een tendinopathie
  • Workshop klinisch onderzoek subacromiaal pijnsyndroom (SAPS)
  • Huidige evidentie van de revalidatiemodaliteiten bij SAPS
  • Workshop revalidatie bij SAPS

Doelgroep van de cursus : Kinesitherapeuten, manueel therapeuten, sportkinesitherapeuten, artsen en osteopaten.

Inbegrepen : Syllabus, lunchbuffet en koffiepauzes.

Filip Struyf is sportkinesitherapeut en hoofddocent Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie van de Universiteit Antwerpen. Zijn onderzoeksexpertise ligt op het gebied van het klinisch onderzoek en revalidatie van diverse schouderklachten. Hij is bestuurslid en mede-oprichter van het Schoudernetwerk Vlaanderen en redactielid van het Vlaams/Nederlandse tijdschrift Sport en Geneeskunde.
7
270
 
Tijd09:00 - 17:00
LocatieGent (BE) (Toon kaart)

SmartEducation is een voortrekker in postacademische vorming voor kinesitherapeuten en andere zorgverstrekkers. Ons opleidingsaanbod onderscheidt zich op vlak van kwaliteit, innovatie en beleving. SmartEducation stimuleert en ondersteunt gepassioneerde zorgverstrekkers die streven naar continue groei en optimale zorg.

Sluisstraat 79
3000
Leuven
+32468029719
Selecteer een bestand aub.