Opleidingen details SmartEducation - MovingSmart BV

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

SMARTEDUCATION: Inspanningsfysiologie en Trainingsopbouw – Joris Verreydt (ID nummer: 412528)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemeen kinesitherapeutisch146-2-2021 t/m 31-12-2021

Inhoud:

Steeds meer mensen willen op een verantwoorde manier aan sport doen. Daarom zoeken vele recreatieve sporters professionele hulp om hen op een juiste manier te laten bijstaan in het behalen van hun sportieve doelen. Na de revalidatie van een blessure is het belangrijk dat de recreatieve sporter correct begeleid wordt om terug zijn conditionele niveau te behalen.
Deze opleidingsdag is een evidence-based bijscholing die je meer inzicht geeft in de fysiologische achtergrond van de inspanning en het verantwoord uitwerken van een trainingsschema voor de recreatieve sporter. Na een opfrissing van de verschillende actieve energiesystemen tijdens een inspanning wordt er ingegaan op de mogelijkheden die je kan aanwenden voor het objectiveren van de fysieke conditie en de bepaling van de juiste trainingszones.
Daarna schenken we aandacht aan de opmaak van een lange termijnplanning, rekening houdend met het niveau en het doel van de sporter. Tenslotte wordt het uitwerken van de specifieke trainingsschema’s behandeld, waarbij er sterk rekening wordt gehouden met de trainingsmogelijkheden van de sporter (werk/gezinssituatie enz.) en het zoeken naar de juiste balans tussen belasting en herstel.

Leerdoelen:

  • Hoe kan ik een recreatieve sporter na zijn revalidatie begeleiden om zijn fysieke conditie terug op niveau te krijgen?
  • Objectivering van de individuele fysieke conditie
  • Hoe worden de juiste trainingszones bepaald?
  • Profielopmaak van een recreatieve sporter
  • Uitwerken van een lange termijnplanning rekening houdend met de doelen van de sporter
  • Opmaken van een gedetailleerd trainingsschema rekening houdend met de mogelijkheden van de sporter
  • Welk type trainingen kan je gebruiken in het trainingsschema?
  • De juiste balans tussen belasting en herstel in de opbouw van het schema

Doelgroep van de cursus : Kinesitherapeuten

Inbegrepen : Syllabus, lunch en koffiepauzes.

Joris Verreydt is werkzaam als bikefitter en coach bij Wolf Performance. Voordien was hij actief bij Bakala Academy (KU Leuven) als expert in fietspositionering en was hij verantwoordelijk voor de trainingsbegeleiding van verschillende atleten, zowel recreatief als professioneel. Hij heeft een uitgebreide expertise in het bepalen van de juiste fietspositie in de verschillende sporten. Naast bikefitting is trainingsbegeleiding zijn 2de passie waarbij hij momenteel verschillende sporters begeleidt in het behalen van hun sportieve doelen.
7
270
 
Tijd09:00 - 17:00
LocatieGent (BE) (Toon kaart)

SmartEducation is een voortrekker in postacademische vorming voor kinesitherapeuten en andere zorgverstrekkers. Ons opleidingsaanbod onderscheidt zich op vlak van kwaliteit, innovatie en beleving. SmartEducation stimuleert en ondersteunt gepassioneerde zorgverstrekkers die streven naar continue groei en optimale zorg.

Sluisstraat 79
3000
Leuven
+32468029719
Selecteer een bestand aub.