Opleidingen details SmartEducation - MovingSmart BV

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

SMARTEDUCATION: Yoga meets Physio: integratie van yoga in de behandeling van musculoskeletale klachten en pijn – Catherine Goedgezelschap (ID nummer: 412523)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemeen kinesitherapeutisch144-2-2021 t/m 31-12-2021

Yoga is ‘in’. Waar yoga vroeger bestempeld werd als zweverig, trekt yoga nu net mensen aan die stevig met hun beide voeten op de grond willen staan. Yogatherapie als een vorm van hands-off begeleiding vormt een mooie aanvulling op de hands-on aanpak binnen de manuele therapie. Bewegen als medicijn!  Het doel van deze bijscholing is de therapeut kennis te laten maken met de principes uit de yoga die kunnen toegepast worden in de behandeling van musculoskeletale klachten en pijn. Zo kan een therapeut de basisoefeningen van yoga integreren in het oefenschema van de patiënt. Bovendien zal de therapeut na deze cursus beter op de hoogte zijn van wat een patiënt zoal doet als hij yoga beoefent, zodat men de patiënt kan motiveren om op een veilige manier aan yoga te doen. We starten de cursus met een theoretisch gedeelte over yogatherapie. Nadien gaan we over tot een praktijksessie, zodat u zelf kan ervaren wat yoga met u doet.

Leerdoelen :

  • Inzicht krijgen in wat yogatherapie is, met zijn positieve effecten en valkuilen.
  • Het begrijpen van de wetenschappelijke link tussen yoga en de moderne anatomie volgens de myofasciale kettingen van Thomas Myer (Anatomy Trains) en Busquet.
  • Het toepassen van yoga bij de behandeling van musculoskeletale klachten en pijn.
  • Het analyseren van de verschillende yogahoudingen vanuit een musculoskeletaal oogpunt, met aandacht voor aanpassingen op maat van de patiënt.
  • De basisconcepten van yoga integreren in het oefenschema van de patiënt.
  • De patiënt kunnen motiveren om op een veilige manier aan yoga te doen.

Doelgroep van de cursus : Kinesitherapeuten, sportkinesitherapeuten, manueel therapeuten  en osteopaten

Inbegrepen : Syllabus, lunch en koffiepauzes.

Catherine Goedgezelschap combineert haar job als manueel therapeut met het geven catherinevan yogatherapie. Ze is eigenaar van een multidisciplinaire praktijk te Mechelen (Gezondheidscentrum Mechelen) waar ze werkzaam is als manueel therapeut en yogadocent. Daarnaast geeft ze ook workshops en cursussen, zowel voor recreatieve beoefenaars als voor collega therapeuten. Ze gelooft in de combinatie van kinesitherapie en een gezonde levensstijl voor het behoud en vergroten van de kwaliteit van bewegen. Zo kwam yoga op haar pad. Wat ooit begon als een hobby groeide uit tot een passie die niet meer valt weg te denken uit haar leven. Na een intensieve opleiding tot yogadocent ontving ze een door Yoga Alliance, International Yoga Federation en European Yoga Association erkend certificaat.
7
270
 
Tijd09:00 - 17:00
LocatieGent (BE) (Toon kaart)

Tijd09:00 - 17:00
LocatieHasselt (BE) (Toon kaart)

SmartEducation is een voortrekker in postacademische vorming voor kinesitherapeuten en andere zorgverstrekkers. Ons opleidingsaanbod onderscheidt zich op vlak van kwaliteit, innovatie en beleving. SmartEducation stimuleert en ondersteunt gepassioneerde zorgverstrekkers die streven naar continue groei en optimale zorg.

Sluisstraat 79
3000
Leuven
+32468029719
Selecteer een bestand aub.