Opleidingen details SmartEducation - MovingSmart BV

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

SMARTEDUCATION: Krachttraining bij bovenhandse sporters – Teun Thomassen (ID nummer: 412475)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemeen kinesitherapeutisch1430-1-2021 t/m 31-12-2021

Inhoud:

Op deze opleiding komt de achtergrond van het trainen van kracht en coördinatie aan bod, met een focus op de bovenste extremiteit. Veel krachttraining wordt vormgegeven op grond van de grondmotorische eigenschappen. Simpelweg een sporter ‘sterker maken, of verhogen van het vermogen’ in de krachtruimte geeft niet zomaar een transfer naar de revalidatie- of sportpraktijk. Dit komt omdat deze manier van trainen niet voldoet aan de complexe eisen van de sport en de complexiteit van het lichaam. Teun Thomassen laat zien hoe fysieke training te benaderen op een wijze die enerzijds overeenstemt met hoe bewegingscoördinatie tot stand komt (motorische controle) en anderzijds met hoe het lichaam vaardigheden aanleert (motorisch leren). Op die manier is de kans op transfer van revalidatie en training veel beter onderbouwd en gegarandeerd.

Leerdoelen:

  • Motorische controle van slag- en werpsporten
  • Attractor – fluctuatie landschap van de bovenste extremiteit
  • Praktische vertaalslag naar voorbeelden van theorie rondom motorische controle toepasbaar in de klinische praktijk
  • Praktische vertaalslag naar oefenstof/ oefeningen die gedaan kunnen worden om bovenste extremiteit te revalideren en trainen
  • Kunnen redeneren waarom oefenstof wel of niet voldoet aan de eisen van specificiteit

Doelgroep van de cursus : kinesitherapeuten, sportkinesitherapeuten, personal coaches

Inbegrepen : Syllabus, lunch en koffiepauzes.

Teun Thomassen (MSc.) is bewegingswetenschapper en werkzaam op nationaal en olympisch trainingscentrum Papendal. Als strength & conditioning coach van het NOC*NSF (high performance coach van TeamNL), heeft hij verscheidene topsporters begeleid en klaargestoomd in de aanloop naar de Olympische en Paralympische spelen in Rio de Janeiro en momenteel richting Tokio2020. Atletiek (100m, 200m, 400m en estafette), volleybal, badminton, handboogschieten, rugby en rolstoelbasketbal zijn een greep uit de sporten waarmee hij dagelijks op topniveau werkt of heeft gewerkt. De afgelopen 10 jaar heeft hij zich daarnaast, autodidactisch, gespecialiseerd op het gebied van motorische controle en motorisch leren. In die hoedanigheid geeft hij (o.a. samen met Frans Bosch) cursussen, workshops en presentatie op het gebied van krachttraining en coördinatie.
7
280
 
Tijd09:00 - 17:00
LocatieWaregem (BE) (Toon kaart)

SmartEducation is een voortrekker in postacademische vorming voor kinesitherapeuten en andere zorgverstrekkers. Ons opleidingsaanbod onderscheidt zich op vlak van kwaliteit, innovatie en beleving. SmartEducation stimuleert en ondersteunt gepassioneerde zorgverstrekkers die streven naar continue groei en optimale zorg.

Sluisstraat 79
3000
Leuven
+32468029719
Selecteer een bestand aub.