Opleidingen details SmartEducation - MovingSmart BV

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

SMARTEDUCATION: Bijzondere voortbewegingsvormen bij het jonge kind – Ellen Damiaans (ID nummer: 412471)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemeen kinesitherapeutisch1429-1-2021 t/m 31-12-2021

Tijdens deze opleidingsdag hebben we aandacht voor baby’s van 0 tot 2 jaar die billenschuiven of op de tenen gaan lopen. In de theoretische uiteenzetting zal er ingegaan worden op diverse vormen van voortbewegen en hypothesen die er bestaan over de oorzaken van bijzondere voortbewegingsvormen. Welke soorten billenschuiven zijn er? Wat zijn de motorische en kinesiologische kenmerken? Wat zijn de gevolgen? Welke types van tenenlopen komen er voor? Wat zijn de kenmerken? Er wordt duidelijkheid geschept over pathologische en niet-pathologische vormen na differentiaal diagnostiek.

In het praktische deel zal er aan de hand van casuïstiek gewerkt worden om behandelplannen, gerichte oefeningen en hanterings –en opvoedingsadviezen op te stellen.

Leerdoelen:

Tijdens deze opleiding leer je:

  • kennis en inzicht te verwerven in diverse voortbewegingsvormen
  • welke vormen pathologisch of niet-pathologisch zijn
  • om probleemgericht onderzoek uit te voeren
  • een behandelplan op te stellen en praktisch uit te voeren
  • gerichte hanterings –en opvoedingsadviezen te geven
  • een kind doorverwijzen indien andere hulpverlening nodig is

Doelgroep van de cursus : pediatrisch kinesitherapeuten

Ellen Damiaans studeerde in 2007 af als licentiaat kinesitherapie met specialisatie pediatrie aan de KULeuven. De keuze om met kinderen te werken was snel gemaakt. In augustus 2012 heeft Ellen haar droom gerealiseerd: het oprichten van een eigen kinderpraktijk aan huis. Wat begon als een éénmanspraktijk, is nu uitgegroeid tot een bloeiende multidisciplinaire praktijk, praktijk De Puzzel, in As (Limburg).
Ellen werkte ook 8 jaar in Nederland, in combinatie met haar eigen praktijk. De patiëntenpopulatie in Nederland was zeer divers, maar ook was er een andere visie en aanpak in de onderzoekstechnieken en behandelingen dan in België. Dit heeft ervoor gezorgd dat Ellen een brede kijk heeft op diverse pathologieën.
Naast het werken met kinderen, is een andere passie van Ellen het delen van kennis. Ze is docente bij Bodymap en Kinderbrein.
7
270
 
Tijd09:00 - 17:00
LocatieGent (BE) (Toon kaart)

SmartEducation is een voortrekker in postacademische vorming voor kinesitherapeuten en andere zorgverstrekkers. Ons opleidingsaanbod onderscheidt zich op vlak van kwaliteit, innovatie en beleving. SmartEducation stimuleert en ondersteunt gepassioneerde zorgverstrekkers die streven naar continue groei en optimale zorg.

Sluisstraat 79
3000
Leuven
+32468029719
Selecteer een bestand aub.