Opleidingen details Astellas Pharma

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Collegiale reflectie in crisistijd (ID nummer: 411876)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemene scholing cluster 2312-1-2021 t/m 11-1-2022

Collegiale Reflectie in crisis tijd

Onderlinge advisering en coaching bij werkgerelateerde vraagstukken
 
Deelnemers: 4-6     Duur: 3 uur 

Voorbereiding: nadenken over een casus die je in zou willen brengen in de sessie

In tijden van crisis, zoals nu met COVID-19, kom je door de hoge werkdruk, de stress en de spanningen, vaker in situaties die heel diverse emoties oproepen en het soms lastig maken de juiste beslissing te nemen en daarbij ook nog goed voor jezelf te zorgen. Meestal heb je echt geen tijd of te weinig tijd om rustig te reflecteren. Dit kan ervoor zorgen dat lastige momenten zich opstapelen in je hoofd en je lijf, wat zorgt voor extra spanningen en stress. Collegiale reflectie is hierbij een erg nuttige en fijne vorm om met collega’s en een externe facilitator wel de tijd te nemen om hierbij stil te staan.  Collegiale reflectie helpt bij bewust stilstaan bij waar je mee bezig bent, zaken waar je tegenaan loopt, die je in drukke of crisistijden vaak wegdrukt, bijvoorbeeld momenten van onmacht en frustratie, stress en verdriet, irritatie en boosheid ten aanzien van de situatie. Je krijgt meer zicht op je eigen handelen op dergelijke momenten, en je collega’s denken met je mee over wat je nog meer zou kunnen doen. Je leert van elkaar en met elkaar. 
 
Collegiale reflectie is onderlinge advisering ten aanzien van werkproblemen aan de hand van een vaste methodiek. De deelnemers zijn mensen met vergelijkbare werksituaties, soms directe collega's. De deelnemers brengen kwesties in die hen werkelijk dwarszitten, een bepaalde urgentie hebben en waar ze graag meer inzicht in willen krijgen. Er moet voldoende mate van onderling vertrouwen zijn tussen de deelnemers, zodat men zich open durft op te stellen. 
 
Aanvullende informatie over de begeleider;
 
Madde Willemsen van Fijneman + Willemsen is afgestudeerd en gepromoveerd psycholoog. Zij heeft 25 jaar ervaring als trainer/begeleider van groepen, teams en individuen. Zij begeleidt al vele jaren collegiale reflectie en intervisie groepen, zowel binnen de zorg, als het onderwijs, als dienstverlenende ondernemingen.
Zij is opgeleid in diverse coachingsmethodieken, zoals Voice Dialogue, Transactionele Anlyse, en werken met Theory U.
 
 

(Meerdaagse) Nascholing
 
0
De workshop wordt gefaciliteerd door Astellas Pharma
Tijd18:00 - 21:00
Locatie Zwolle (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenDeze workshop kan ook digitaal gegeven worden ivm Covid

Pharmaceutisch bedrijf

Sylviusweg 62
2333 BE
Leiden
Postbus 344
2300 AH
Leiden
071-5455795
Selecteer een bestand aub.