Opleidingen details The Hive

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Basisopleiding MSK echografie (ID nummer: 411420)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemeen kinesitherapeutisch245-3-2021 t/m 31-12-2021

Deze tweedaagse basisopleiding start met een theoretische inleiding over echografie en welke plaats het inneemt binnen de klinische setting. Daarna gaan we onmiddellijk aan de slag in de praktijk waarbij je anatomische structuren van de verschillende lichaamsregio’s op een didactische wijze leert visualiseren. Aan de hand van presentaties, demonstraties en praktisch oefenen doorlopen we stap voor stap volgende structuren volgens het ESSR-protocol:

  • Schouder: biceps, rotator cuff
  • Elleboog: polsflexoren en - etensuren
  • Pols/hand: carpale tunnel, extensor- en abductor pollicis
  • Heup: tractus iliotibialis, hamstrings, sartorius en tensor fascia latae
  • Knie: quadriceps, mediaal en lateraal collateraal ligament
  • Enkel/voet: achillespees, fascia plantaris en laterale ligamenten

Pathologie van deze structuren komt ook aan bod waardoor je als therapeut een beter inzicht krijgt in de medische diagnoses, gesteld door de medisch specialist.

Frederick Lanszweert is in 2006 afgestudeerd als master in de Revalidatiewetenschappen en de kinesitherapie aan de Universiteit Gent. Sinds die tijd is hij werkzaam in een particuliere praktijk voor fysiotherapie in Zeeuws-Vlaanderen. In 2007 behaalde hij het diploma Manuele Therapie aan de Universiteit Gent.

Hij werkt als schouderfysiotherapeut in een praktijk in Zeeland en als praktijkassistent bij de opleiding REVAKI (UGent). Daarnaast is hij ook
vakinhoudelijk bestuurslid van het SchouderNetwerk Zeeland. Frederick heeft een bijzondere interesse in MSK echografie. Hij volgde zijn opleiding in het Nationaal trainingscentrum echografie (Nte) en werkt als echografist Praktijk Schouder Diagnostiek Zeeland (NL)
12
719,95
 
Tijd09:00 - 17:00
LocatieHarelbeke (BE) (Toon kaart)

The Hive - Academy for Health Professionals organiseert bij- en nascholingen voor kinesitherapeuten en manueel therapeuten in het domein van de musculoskeletale kinesitherapie

Spoorwegstraat 23 C
8530
Harelbeke
0472526466
Selecteer een bestand aub.