Opleidingen details Accare Opleidingen

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Online lesgeven, didactiek voor KJP-opleiders (ID nummer: 411090)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Nascholing psychiatrie3 

Training in vaardigheden voor docenten op het gebied van online lesgeven. Do’s and don’ts. De training wordt gegeven aan de hand van het leerschema van Bloom en ‘de zes rollen van de leraar’ van Martie Slooter.

Voor psychiaters is er een landelijke vereniging met daarin verschillende afdelingen. Psychiaters, die zich  specialiseren in kinder- en jeugdpsychiatrie, voltooien het laatste deel van hun specialistenopleiding in een instelling in de regio, die stages en opleiding biedt. Daarnaast zijn er elk jaar ook 8 landelijke dagen in Utrecht over minder vaak voorkomende problematiek.

In coronatijd werd iedereen geconfronteerd met verplaatsing van opleidingsdagen van offline naar online. In online didactiek blijven didactische principes gewoon overeind, maar de vormgeving daarvan is anders. Bovendien leent niet elke lesinhoud zich even goed voor het online werken. Met dit gegeven stoeien vrijwel alle docenten in het afgelopen halfjaar.

Tegelijk is het zo dat online lesgeven duidelijke voordelen heeft t.o.v. offline lesgeven: afstand en reistijd zijn niet relevant meer, en online werken biedt samenwerkingsmogelijkheden die offline lastiger te organiseren zijn. Reden genoeg om ook voor de post-corona-tijd te onderzoeken welke mogelijkheden online lesgeven biedt.

 

(Meerdaagse) Nascholing
160
Hoofdniveau
Kinder –en Jeugdpsychiatrie
Tijd13:00 - 17:00
Locatie

Accare Kinder- en Jeugdpsychiatrie

Accare Opleidingen verzorgt bij- en nascholing op het gebied van kinder- en jeugdpsychiatrie.

Groningerstraat 352
9402LT
Assen
Postbus 39
9400 AA
Assen
0646423429
Selecteer een bestand aub.