Opleidingen details Prelum Uitgevers

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Psyfar Themadag Seks & Psychiatrie (ID nummer: 410564)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Nascholing psychiatrie5 

Psyfar en PsyXpert organiseren op dinsdag 3 november de Themadag Seks en Psychiatrie - aandacht graag! Want seks hoort (net als eten, drinken en ademhalen) bij het leven en dus ook bij elke patiënt. Bovendien heeft ontevredenheid over het seksleven een negatieve invloed op het algeheel welbevinden. Maar praten over seks is nog niet zo makkelijk, want er heerst een groot taboe. Ook in de spreekkamer gaat het makkelijker over het ziektebeeld, over labuitslagen of over medicatie, dan over seksualiteit. 

Tijdens deze online themadag bespreken we in drie plenaire sessies en twee interactieve workshoprondes de meest actuele (wetenschappelijke) ontwikkelingen rond het thema ‘seksualiteit en de psychiatrie’.

Welke seksuele disfuncties komen veel voor in de psychiatrie? Welke medicatie beïnvloeden seksualiteit? Maar ook: hoe voer je nou een prettig en open gesprek met je patiënt? En hoe behandel je een seksverslaving? Of hoe bespreekt u seksualiteit met slachtoffers van seksueel misbruik, mensen met autisme of met een (licht) verstandelijke beperking? U krijgt directe handvatten aangereikt om die inzichten te vertalen naar de dagelijkse praktijk. 

Voor meer informatie kunt u terecht op onze website: https://www.psyfar.nl/bijeenkomsten/bijeenkomst/t/Themadag-Seks-en-Psychiatrie

BeroepsgroepBeroepsorganisatie
Accreditatiebureau - FGzPtPsychologen/ Gedragstherapeuten/Pedagogen/Systeemtherapeuten
Accreditatiebureau Verpleegkundig Specialisten RegisterVerpleegkundigen & Verzorgenden Nederland
Klinisch neuropsycholoog (BIG) - FGzPtPsychologen/ Gedragstherapeuten/Pedagogen/Systeemtherapeuten
Klinisch psycholoog (BIG) - FGzPtPsychologen/ Gedragstherapeuten/Pedagogen/Systeemtherapeuten
Kwaliteitsregister Psychotherapie (NVP)Psychologen/ Gedragstherapeuten/Pedagogen/Systeemtherapeuten
1 2 3
(Meerdaags) Congres
474
Medisch specialisten: € 474,- voor niet-leden; € 374,- voor leden Psyfar/PsyXpert;
Verpleegkundig specialisten: € 324,- voor niet-leden; € 274,- voor leden Psyfar vs.
Hoofdniveau
Psychiatrie en een verstandelijke beperking
Psychotherapie en Psychiatrie
Verslavingspsychiatrie
Tijd09:00 - 17:00
Locatie

Prelum Uitgevers is een multimediale, wetenschappelijke uitgeverij die zich met zijn uitgaven richt op beroepsbeoefenaren en studenten in de gezondheidszorg. In nauwe samenwerking met onder andere huisartsen, tandartsen en medisch specialisten bedenken, vervaardigen en verkopen wij diverse informatieproducten, variërend van boeken en tijdschriften tot websites en pda-applicaties.

Prelum Uitgevers maakt een bewuste keuze voor toegankelijke, praktische informatie voor professionals in de gezondheidszorg. Artsen, paramedici en verpleegkundigen die vanuit de liefde voor het vak kiezen voor het regelmatig actualiseren van hun kennis en kunde. Vakspecialisten die ondanks hun drukke bestaan geloven in de kracht van de 'éducation permanente'.

Prelum Uitgevers ontwikkelt uitsluitend vanuit een onafhankelijk, wetenschappelijk perspectief. Dit betekent dat de inhoud van de producten in eerste instantie wordt bepaald en bewaakt door wetenschappers en artsen. Hierbij geldt als uitgangspunt dat alle informatie ondubbelzinnig te herleiden moet zijn tot de bron.
 

De Molen 37
3994 DA
Houten
Postbus 545
3990 GH
Houten
0306355060
Selecteer een bestand aub.