Opleidingen details KliniekAdvies.NL

Deze cursus is (nog) niet geaccrediteerd. De cursus kan om die reden niet aan dossiers worden toegevoegd.

Sales en Marketing voor praktijkeigenaren en klinieken (ID nummer: 410414)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ punten per bijeenkomst

Training over de sales en marketing binnen je praktijk. Hoe krijg ik meer patiënten en onderscheid ik me van mijn concurrenten?

 

Locatie:          

Kasteel Moersbergen
Moersbergselaan 17
3941 BW  DOORN

Trainer:      
Boris Hoenson

Contactpersoon:
Boris Hoenson (0628673367)

 

Voor wie:        

De training is bedoeld voor kliniekeigenaren, -managers of zelfstandig behandelaren die meer patiënten willen werven en efficiëntere spreekuren willen draaien. Zou het daarnaast niet veel energie geven als je meer leuke behandelingen kunt doen en gelukkiger cliënten met minder ‘gezeur’ hebt? Tegelijkertijd meer verdienen een utopie? Zeker niet! De kern van het geheim leer je in deze training! Met andere woorden: ‘How to sell it!’

 

Kosten en opbrengsten:

Het Inschrijfgeld bedraagt €595,-. Hiervoor ontvang je de training en het cursusmateriaal. De training is inclusief lunch.

 

Vorm en voorbereiding:

Tijdens de training worden de basisprincipes van sales & marketing gepresenteerd. Aan de hand van deze ‘theorie’ bekijken we mogelijkheden voor het werven van nieuwe patiënten door middel van de website en social media campagnes. We bespreken twee praktijkvoorbeelden van social media campagnes – hoe werkt dat, hoe zet je dat op en wat levert het op? Aan de hand van de voorbeelden bouw je vervolgens de case voor Skin Tech behandelingen voor je eigen praktijk.

Daarnaast bekijken we de invloed van je consultaties op het bedrijfsresultaat. We bespreken de ‘best practices’ in consultaties in het kort en oefenen met het verbeteren van de gesprekken. Zo krijg je concrete tools in handen om je resultaten te verbeteren.

Om de training zo effectief mogelijk voor u te laten zijn, krijgt u vooraf een paar vragen toegestuurd die tijdens de workshop aan de orde komen. Door goed over de antwoorden op deze vragen na te denken kan de uitkomst van de training voor uzelf nog relevanter zijn.

 

Doelstelling:   

Na de training heeft u geleerd hoe je het onderscheidend vermogen van je kliniek kunt vertalen naar externe communicatie. Ook heb je een actieplan gemaakt waarmee je de komende weken aan de slag kunt om patiënten te werven via social media. Daarnaast heb je geleerd wat je in je consultatiegesprek kunt doen om leukere en groteree behandelplannen kunt gaan doen die meer tevreden patiënten opleveren.

BeroepsgroepBeroepsorganisatie
Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde (NVCG)KNMG-GAIA
Dhr. B.M. (Boris) Hoenson MBA
Programma Training “Sales & Marketing voor Skin Tech Praktijkeigenaren en zelfstandig behandelaars”
Voor wie: Kliniekeigenaren, -managers of zelfstandig behandelaren die meer patiënten willen werven met behulp van de website en social media. Zou het daarnaast niet veel energie geven als je leukere behandelingen kunt doen, meer gelukkiger cliënten en minder ‘gezeur’ hebt én tegelijkertijd meer verdient? Een utopie is dat zeker niet! De kern van het geheim leer je op deze training!
Kosten en opbrengsten: Het Inschrijfgeld bedraagt €595,-. Hiervoor ontvang je de training en het cursusmateriaal. De training is inclusief lunch.

Vorm en voorbereiding: Tijdens de training worden de basisprincipes van sales & marketing gepresenteerd zoals Onderscheidend vermogen, Sales Journey, Customer journey en customer experience. Vragen die je beantwoord krijgt zijn:
- Hoe onderscheid ik mijn bedrijf van mijn concurrenten?
- Hoe krijg ik meer cliënten die meegaan in mijn filosofie?
- Wat kan ik doen om meer zichtbaar te zijn online?
- Hoe verkoop ik grotere behandelpakketten?
- Hoe motiveer ik mijn behandelaren naar een commerciëler houding?
- Hoe verhoog ik het aantal cliënten dat weer terugkomt voor (andere) behandelingen?

Aan de hand van deze ‘theorie’ bekijken we mogelijkheden voor het werven van nieuwe patiënten door middel van de website en social media campagnes. We gaan aan de slag om je onderscheidende vermogen te verwoorden en zetten een online advertentiecampagne op.
Daarnaast krijg je tips en trucs om je consultatiegesprekken meer klantgericht te maken. We oefenen het gesprek aan de hand van voorbeelden.

Doelstelling: Na de training heb je geleerd hoe je het onderscheidend vermogen van je kliniek kunt vertalen naar externe communicatie. Ook heb je een actieplan gemaakt waarmee je de komende weken aan de slag kunt om cliënten te werven via social media. Daarnaast heb je geleerd wat je in je consultatiegesprek kunt doen om leukere behandelingen te doen die gelukkiger patiënten opleveren.

Accreditatie: Deze training is geaccrediteerd voor (cosmetisch-) artsen (NVCG – 5 punten) en voor huidtherapeuten (ADAP – 6 punten). De training wordt afgesloten met een toets waarna u een certificaat van deelname ontvangt.

Inschrijven: Wil je je inschrijven voor deze training? Stuur dan een bericht naar bhoenson@gmail.com met je bedrijfsnaam, je contact- en adresgegevens, KvK nummer en de na(a)m(en) van de deelnemer(s).
Training ‘Sales & Marketing voor Praktijkeigenaren en zelfstandig behandelaren’

Programma

10.00 - 10.30u Ontvangst
10.30 - 11.00u Introductie
11.00 - 12.00u Market update
• Belangrijkste uitdagingen voor hedendaagse praktijken
• Onderscheidend vermogen – wat is het en wat heb ik eraan?
• Sales journey vs. Customer Journey vs. Customer experience

12.00 - 12.15u Break
12.15 - 13.30u Meer patiënten werven
• Waar komen mijn cliënten vandaan?
• Welke cliënten wil ik?
• En welke cliënten wil ik niet? En hoe ga ik met hen om?
• Hoe kan ik meer patiënten werven?

13.30 - 14.00u Lunch
14.00 - 15.30u Digital Marketing
• Hoe ziet een succesvolle landing page eruit?
• Hoe zet ik een online campagne op?
• Welke onderwerpen kies ik?
• Waar moet ik aan denken als ik online adverteer?
• Wat is content en wat is het nut van content?

15.30 - 15.45u Break
15.45 – 17.00u Cliëntgerichte consultaties
• Wat zijn de ‘best practices’ in consultaties?
• Hoe overtuig ik meer patiënten van mijn filosofie?
• Hoe kan ik meer leuke behandelingen doen?
• Hoe kan ik meer verdienen per patiënt?

17.00u – 17.30u Wrap-up, toets, evaluatie, afsluitende borrel
6
Geen. Je krijgt van te voren een vragenlijst ter zelfstudie om meer inzicht te krijgen in je praktijk en de manier waarop je hiermee kunt omgaan binnen het kader van externe communicatie en onderscheidend vermogen.
595
Traingin inclusief cursusmatriaal. lunch en afsluitende borrel
Tijd11:00 - 17:00
LocatieDoorn (NL) (Toon kaart)

Tijd11:00 - 17:00
LocatieDoorn (NL) (Toon kaart)

Tijd11:00 - 17:00
LocatieDoorn (NL) (Toon kaart)

Julianalaan 55
3708 BB
ZEIST
Julianalaan 55
3708 BB
ZEIST
0628673367
Selecteer een bestand aub.