Opleidingen details Praktijk voor SPELtherapie

Deze cursus is (nog) niet geaccrediteerd. De cursus kan om die reden niet aan dossiers worden toegevoegd.

Online cursus Traumabehandeling, de theorie in de praktijk (ID nummer: 410384)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal

We spelen in 9 digitale bijeenkomsten met het complexe werk van Onno van der Hart, Ellert Nijenhuis en Kathy Steele: ‘Het belaagde zelf, structurele dissociatie en de behandeling van chronische traumatisering’. Elke bijeenkomst verdiepen we ons in een gedeelte van dit traumabehandelingsvoorstel. Het, door velen als moeilijk ervaren, geschrevene wordt toegankelijk door de mogelijkheid van vragen stellen over het leeswerk, een samenvatting van de stof maar vooral doordat voorbeelden, ervaringen en problemen uit ieders eigen praktijk of levenservaring gekoppeld worden aan de inzichten en voorgestelde instrumenten en behandelmethodes. Actief voegen we vanuit de praktijk de verbinding naar het spel toe aan de theorie. 
De bijeenkomsten zullen vooral bestaan uit uitwisseling, actief met elkaar meedenken en reageren op elkaars inbreng. Waar helpend legt de docent de manier waarop zij de theorie interpreteert uit. Elke bijeenkomst bereidt een van de deelnemers de bijeenkomst voor met een schriftelijke samenvatting van het opgegeven leeswerk. Na afloop van de cursus hebben de deelnemers zo een samenvatting van het hele boek. Iedereen bedenkt van tevoren vragen en voorbeelden bij de gelezen stof. De theorie gaat leven waardoor de herkenning van psychisch trauma makkelijker wordt en met de behandelmogelijkheden kan worden gespeeld. 


Heb jij behoefte aan een theoretische verdieping in de traumatheorie?
Vond jij het ‘Belaagde zelf’ ondoorgrondelijk of denk je dat je er meer kunt uithalen dan jou tot nu toe lukte?
Heb jij behoefte aan verbindingen maken tussen de theorie en de praktijk waardoor je nog beter kunt redeneren over jouw behandelmogelijkheden voor jouw cliënten?
Vind jij het gewoon heerlijk om te sparren met collega’s over dit thema?
Geef je dan op voor deze interactieve online cursus: erna.vandijk@live.nl

 

Na afloop ken je het behandelingsmodel van dit boek, heb je verdiepende theoretische en praktische inzichten aangereikt gekregen, kun je je een eigen mening vormen over de behandelde stof, heb je kennis gemaakt met meningen van anderen over dit behandelingsvoorstel, kun je spel toevoegen aan de therapeutische instrumenten die het boek behandeld, herken en begrijp je traumagerelateerde problematiek nog beter, heb je collega’s leren kennen die je over dit onderwerp kunt consulteren.

speltherapeuten
18
Ja
10
Huiswerk:
Elke bijeenkomst de opvolgende 2 hoofdstukken bestuderen (ongeveer 50 blz. per bijeenkomst) uit het Belaagde Zelf van Onno vander Hart, Ellert Nijenhuis en Kathy Steele. Vragen en voorbeelden bedenken bij de behandelde stof. Een keer in de cursus een schriftelijke samenvatting maken van 2 of 3 hoofdstukken.
180
Geen locatiekosten enz door online aanbieding waardoor de prijs enkel de docent uren in voorbereiding en uitvoering hoeft te dekken.
Bestand 
Trauma online.doc134 KB
Hoofdniveau
Speltherapie
Tijd10:00 - 12:00
Locatie Hedel (NL) (Toon kaart)
Opmerkingendeze cursus is enkel online te volgen en is speciaal opgezet nav een behoefte inventarisatie voor deze tijd met Coronamaatregelen

verzorgen verdiepende vaktherapeutische nascholingen

Gouwakker 13
5321WE
Hedel
0735995904
Selecteer een bestand aub.