Opleidingen details ARQ Academy

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

LZV contactdag 25 november 2020 (ID nummer: 410206)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Nascholing psychiatrie225-11-2020 t/m 24-11-2021

De jaarlijkse contactdag van het LZV is een belangrijk ontmoetings- en uitwisselingsmoment voor alle professionals in de LZV-keten: maatschappelijk werkers, SPV-ers , behandelaren, teamleider, managers en beleidsmedewerkers. Het is hét platform waar je bijgepraat wordt over innovatieve ontwikkelingen op het gebied van veteranenzorg.  

Het thema voor de online contactdag 2020 is‘Duurzaam gezond’. De contactdag zal livestream worden uitgezonden. De onderwerpen van dit jaar zijn:

1. ‘Innovaties in de veteranenzorg’ door Eric Vermetten

2. ‘Moral Injury’ door Tine Molendijk

Na afloop van de lezing en paneldiscussie van Eric Vermetten hebben de aanwezige deelnemers (o.a. MW’er, verpleegkundige, psychologen en psychiaters) inzicht in en kennis over:

  1. De innovaties binnen de veteranenzorg;
  2. De resultaten van de wetenschappelijke onderzoeken naar de toegevoegde waarde van de verschillende innoverende behandeltechnieken (waaronder gebruik van MDMA);
  3. De ethische dilemma’s van behandeltechnieken op de veteraan en hun systeem;
  4. Aandachtspunten en praktische aanbevelingen voor het toepassen van innovatieve behandelmethoden in begeleiding en/of behandeling van de veteraan.

Na afloop van de lezing en paneldiscussie van Tine Molendijk hebben de aanwezige deelnemers (o.a. MW’er, verpleegkundige, psychologen en psychiaters) inzicht in en kennis over:

  1. De resultaten van het wetenschappelijk onderzoek naar Moral Injury zullen worden toegelicht;
  2. Door middel van een casusbespreking zal de toegevoegde waarde van de aandacht voor Moral Injury op de veteraan en hun systeem worden toegelicht;
  3. Aandachtspunten in de begeleiding en/of behandelingen (waaronder in de samenwerking tussen 0e, 1e en 2e lijn) in de veteranenzorg worden toegelicht.

 

 

BeroepsgroepBeroepsorganisatie
Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&V en Register ZorgprofessionalsVerpleegkundigen & Verzorgenden Nederland
Accreditatiebureau Verpleegkundig Specialisten RegisterVerpleegkundigen & Verzorgenden Nederland
GGZVerpleegkundigen & Verzorgenden Nederland
Kwaliteitsregister V&VVerpleegkundigen & Verzorgenden Nederland
Militaire ZorgVerpleegkundigen & Verzorgenden Nederland
1 2 3
(Meerdaags) Congres
 
0
Deze bij- en nascholingsdag wordt georganiseerd voor de collega's die in de LZV-keten werken. Er wordt dan ook geen inschrijfgeld gevraagd.
Hoofdniveau
Biologische psychiatrie
Psychiatrie en filosofie
Psychotherapie en Psychiatrie
Tijd10:00 - 12:30
Locatie

Arq Academy verzorgt de opleiding tot psychotraumatherapeut voor BIG geregistreerde zorgprofessionals; trainingen voor professionals die in hun werk met mensen in contact komen die PTSS hebben of psychotrauma; workshops en lezingen voor geïnteresseerden in PTSS en psychotrauma in ruime zin. De kennis komt voort uit wetenschappelijk onderzoek (onder meer de ontwikkellijnen van Arq Psychotrauma Expert Groep) en de ervaringen en deskundigheid uit de Zorggroep (centrum 45, Equator en PDC). Naast een hoge kwaliteit op inhoud, zorgt Arq Academy voor een goede uitvoering door getrainde docenten en trainers.

Nienoord 13
1112 XE
Diemen
Stichting ARQ T.a.v. ARQ Academy Postbus 240 1110 AE Diemen
1110 AE
diemen
020-6601970
Selecteer een bestand aub.