Opleidingen details Enjoy HypnoBirthing en HypnoBirthing-Nederland

Deze cursus is (nog) niet geaccrediteerd. De cursus kan om die reden niet aan dossiers worden toegevoegd.

Introductie in HypnoBirthing, omarm de geboorte met rust en vertrouwen (ID nummer: 410150)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en) en/of MIO open inschrijving / accreditatie per bijeenkomst

Steeds meer zwangere en verloskundige ervaren de grote voordelen die HypnoBirthing en het gebruik van zelfhypnose tijdens de zwangerschap en bevalling bied. De betrokken zorgverleners zijn onder de indruk van de rust en het schijnbare gemak waarmee zo’n geboorte verloopt.

De workshop “Introductie in HypnoBirthing” geeft inzicht in de filosofie van HypnoBirthing en de technieken die daarbij gebruikt worden.

De methode werkt onder andere met zelfhypnose, ofwel diepe lichamelijke ontspanning en een geconcentreerde geest.  

Uit onderzoek is gebleken dat vrouwen die gebruik maken van zelfhypnose tijdens de baring minder pijn ervaren en vaker helemaal geen behoefte hebben aan medicamenteuze pijnbehandeling. Zij hebben vaker een spontane vaginale bevalling en minder noodzaak tot bijstimulatie en sectio’s. Ook neemt de KNOV hypnose op in haar nieuwe standpunt ‘Voorlichting over pijn en pijnbehandeling tijdens de baring’, als comfort verhogende maatregel.

Naast zelfhypnose maken ademhalingstechnieken, visualisatie, informatie en het loslaten van angst het HypnoBirthing programma tot een complete prenatale cursus voor zwangere stellen.

Een HypnoBirthing® moeder is, samen met haar partner, goed geïnformeerd en lichamelijk en geestelijk voorbereid op de geboorte. Zij leert te ontspannen, het proces over te laten aan haar lichaam en haar eigen pijnstillende endorfine aan te maken. Daardoor zal de geboorte vaak sneller en doorgaans ontspannen en comfortabel verlopen, vaak zelfs zonder noemenswaardige pijn.

In Nederland, waar de bevalling steeds meer gemedicaliseerd wordt en de vraag naar pijnbestrijding toeneemt, is dit een frisse kijk op het geboorteproces en de kracht van vrouwen. In deze workshop wordt onder meer uiteen gezet welke invloed angst heeft op zwangerschap en bevalling. Hoe angst de fysiologie van de barende beïnvloed en hoe het angst - spanning - pijnsyndroom kan worden omgebogen naar vertrouwen - ontspanning -  comfort. Zodat de geboorte van een kind, welke ervaring ouders én kind hun hele leven bij zich dragen, een vreugdevolle herinnering wordt. 

 

95
Deelnemer
Nee
Hoofdniveau
congres / symposium
cursus / opleiding
Tijd9:30 - 13:00
Locatie ''s-Hertogenbosch (NL) (Toon kaart)

Tijd9:30 - 13:00
Locatie ''s-Hertogenbosch (NL) (Toon kaart)

Seminar Introductie in HypnoBirthing, omarm de geboorte met rust en vertrouwen
Binnen mijn praktijk Enjoy HypnoBirthing geef ik de cursus HypnoBirthing the Mongan Methode aan zwangere stellen en de officiële opleiding tot HypnoBirthing Mongan Methode opleiding. Daarnaast ben ik mede oprichter van de vereniging HypnoBirthing Nederland. Eén van de doelen van de vereniging is meer bekendheid genereren voor HypnoBirthing. Als HypnoBirthing docent krijg ik regelmatig het verzoek van verloskundige een lezing over HypnoBirthing te geven. Steeds meer verloskundige zien in hun praktijk de grote voordelen van HypnoBirthing en willen er daardoor graag meer over weten. Dit seminar geeft inzicht in de filosofie van de methode en de technieken die gebruikt worden. Met deze kennis heeft de verloskundige een helder beeld van wat de cursus kan betekenen voor zwangere stellen en kan zij/hij stellen die de cursus hebben gevolgd beter begeleiden. Ik vraag de accreditatie op persoonlijke titel aan en als opleider en in samenwerking van de vereniging. Zodat ik leden van de vereniging kan opleiden en zij dit seminar onder mijn verantwoordelijkheid kunnen geven. Hiervoor is vanuit de KNOV reeds toestemming verleend.

Dorpsstraat 36
6991 HH
Rheden
06-38195949
Selecteer een bestand aub.