Opleidingen details de baar advies & organisatie

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Onder druk wordt alles vloeibaar, samen verder na de coronacrisis (ID nummer: 410117)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Nascholing psychiatrie419-11-2020 t/m 18-11-2021

De coronacrisis bracht ontwikkelingen rond bijvoorbeeld digitale zorg in een stroomversnelling, én nieuwe belemmeringen met zich mee. Het Jaarcongres Kinder- en Jeugdpsychiatrie staat op 19 november 2020 in een speciale online editie stil bij de lessen uit deze unieke periode. Ga met het Kenniscentrum en andere professionals in gesprek over kansen. Hoe kunnen we dit momentum gebruiken om de jeugdhulp naar een hoger plan te tillen?

De coronapandemie die het leven tot stilstand bracht, heeft vraagstukken rondom vernieuwing en (integrale) samenwerking in de jeugdhulp extra op scherp gezet. Wat doet deze crisis met jeugdprofessionals en hun werk? Wat zijn de effecten op bijvoorbeeld wachtlijsten? Deze periode legt onze kracht én kwetsbaarheid bloot, dwingt ons om verder te kijken dan wat we voor mogelijk hielden en laat ons kritisch nadenken over hoe de zorg voor kinderen en jongeren met psychische problemen is ingericht.

Het Jaarcongres Kinder- en Jeugdpsychiatrie 2020 deelt successen, missers en vragen. Bijvoorbeeld over ervaringen met beeldbellen, digitale zorg en hoe je elkaar ondanks afstand toch blijft opzoeken. Hierbij is ook aandacht voor onderzoeken naar jeugdhulp in coronatijd. Bij dit alles zijn de ervaringen van ouders, jongeren, gemeenten en andere betrokkenen onmisbaar.

Verbinding met de brede jeugdhulp

Een vraag die sinds corona aan urgentie heeft gewonnen is hoe de (specialistische) jeugd-ggz én de brede jeugdhulp een gezamenlijke visie kunnen ontwikkelen. Hoe houden we zicht op de diversiteit aan zorg? Hoe verbinden we specialistische kennis aan de jeugdhulp als geheel? En hoe stem je specialistische hulp het beste af op zorg en onderwijs?

BeroepsgroepBeroepsorganisatie
Accreditatiebureau - FGzPtPsychologen/ Gedragstherapeuten/Pedagogen/Systeemtherapeuten
Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&V en Register ZorgprofessionalsVerpleegkundigen & Verzorgenden Nederland
Consultatieve PsychiatrieVerpleegkundigen & Verzorgenden Nederland
GGZVerpleegkundigen & Verzorgenden Nederland
JeugdverpleegkundeVerpleegkundigen & Verzorgenden Nederland
1 2
(Meerdaags) Congres
325
Deelname kost € 250 als men werkt bij een lidorganisatie van het Kenniscentrum. Als de deelnemer en de organisatie waarvoor deze werkt niet lid is, betaalt men € 325. Prijzen zijn inclusief btw.
Hoofdniveau
Kinder –en Jeugdpsychiatrie
Tijd9:00 - 16:00
Locatie Lopikerkapel (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenUitsluitend als webinar te volgen en NIET op locatie

?

Muntstraat 21
3961 AJ
WIJK BIJ DUURSTEDE
0343-5945444
Selecteer een bestand aub.