Opleidingen details The Hive

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

clinical topic: voet (ID nummer: 410058)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemeen kinesitherapeutisch101-6-2021 t/m 31-12-2021

In deze clinical topic nemen we in de voormiddag de functionele anatomie van de voet onder de loep en geven we een wetenschappelijke update van een aantal vaak voorkomende pathologieën. We stellen een differentiaal diagnose op voor o.a. plantaire hielpijn en demonstreren het klinisch onderzoek van minder voorkomende patho’s (Tarsal tunnel syndroom, Sinus tarsi syndroom, Morton’s neuralgie of -neurinoom, perifere voet- & enkel nerve-entrapments, letsels van de plantaire plaat…).  In het onderdeel (podologische) ganganalyse bekijken we o.a. de ‘key features’ voor een stap- en loopanalyse, worden jullie tools aangeboden voor een evaluatie van jullie patiënt en duiden we het mogelijke nut van functionele zooltherapie.
In de namiddag ligt de focus op (nieuwe) inzichten van de oefentherapie van de voet en het actief inoefenen ervan.

Michaël De Geyter werkt sinds 1995 als kinesitherapeut en manueel therapeut in een Gentse privépraktijk. De interesse voor voet- en enkelblessures en biomechanica waren de basis om Podologie bij te studeren aan AHS Gent en hij is sinds 1999 actief als podoloog. Klinisch- en biomechanisch onderzoek bij patiënten met locomotorische voet- enkelproblemen vormen zijn dagdagelijkse activiteit. Daarnaast is hij gastlector binnen de opleiding Podologie aan de Arteveldehogeschool te Gent en de opleiding Sportgeneeskunde van UGent en tevens is hij medestichter van Voetvorm.

Prof. Roel De Ridder studeerde in 2005 af als Master in de Sport- en Manuele kinesitherapie en in 2006 als Manueel Therapeut aan de UGent. Na enkele jaren als therapeut in een privé-praktijk is hij sinds 2009 werkzaam aan de opleiding Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie, waar hij momenteel verbonden is als gastprofessor. Het onderwerp van zijn onderzoek/onderwijs is voornamelijk gericht op biomechanica en revalidatie van het onderste lidmaat, met in het bijzonder de voet en enkel. Daarnaast geeft hij ook les aan de postgraduaatsopleiding Manuele Therapie aan de UGent.
5
200
 
Tijd09:00 - 15:00
LocatieHarelbeke (BE) (Toon kaart)

The Hive - Academy for Health Professionals organiseert bij- en nascholingen voor kinesitherapeuten en manueel therapeuten in het domein van de musculoskeletale kinesitherapie

Spoorwegstraat 23 C
8530
Harelbeke
0472526466
Selecteer een bestand aub.