Opleidingen details The Hive

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

clinical topic: thoracic outlet syndrome (ID nummer: 410056)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemeen kinesitherapeutisch107-5-2021 t/m 31-12-2021

Thoracic Outlet Syndrome (TOS) is een aandoening met symptomen ten gevolge van compressie van neurogene en vasculaire structuren in de schoudergordel. De oorzaak van TOS kan structureel zijn of functioneel. Wanneer structurele pathologie vasculaire symptomen en/of ernstige neurogene symptomen veroorzaakt kan chirurgie aangewezen zijn. Eerder milde neurogene symptomen vragen een conservatieve aanpak.

Tijdens de cursus krijgen we inzicht in het klinisch (anamnese en neurogeen functie-onderzoek) en het technisch onderzoek om deze keuze te onderbouwen. Binnen de conservatieve aanpak spelen oefentherapie en manuele therapie een belangrijke rol. Tijdens deze bijscholing zal er aandacht zijn voor practica waarin zowel neurodynamische, articulaire en myofasciale onderzoeks- en behandeltechnieken worden aangeleerd en/of opgefrist.

Kristof Decorte
Kristof De Corte studeerde in 1996 af als kinesitherapeut en specialiseerde zich in de orthopedische manuele therapie aan de postacademische opleiding van de Ugent (1998). Sinds 2000 werkt hij voltijds als zelfstandig kinesitherapeut/manueel therapeut in een privépraktijk te Zoersel. Sinds 2004 is hij hoofddocent aan de postgraduaatsopleiding in de manuele therapie van de Ugent. Hij is er betrokken bij de lessen casuïstiek en perifeer neurogene dysfuncties (cervicaal en lumbosacraal radiculair syndroom, TOS, CTS, POS en TTS). Deze materie onderwijst hij ook aan de postgraduaatsopleidingen in de manuele therapie van de Université de Liège en de Universitè de Louvain-la-neuve.
5
200
 
Tijd09:00 - 15:00
LocatieHarelbeke (BE) (Toon kaart)

The Hive - Academy for Health Professionals organiseert bij- en nascholingen voor kinesitherapeuten en manueel therapeuten in het domein van de musculoskeletale kinesitherapie

Spoorwegstraat 23 C
8530
Harelbeke
0472526466
Selecteer een bestand aub.