Opleidingen details The Hive

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

the shoulder: level 1 (ID nummer: 410033)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemeen kinesitherapeutisch2414-1-2021 t/m 31-12-2021

Tijdens deze 2-daagse intensive course worden alle nieuwe wetenschappelijke inzichten over schouderrevalidatie klinisch vertaald naar de dagdagelijkse praktijk. Hierbij wordt dieper ingegaan op de meest voorkomende schouderaandoeningen zoals rotator cuff aandoeningen, traumatische en atraumatische instabiliteit, scapulaire dyskinesis en sportspecifieke schouderpijn.

Nieuwe inzichten worden op interactieve wijze gepresenteerd en bediscussieerd. Vertrekkend vanuit evidence based practice, wordt het klinisch onderzoek kritisch benaderd. Tijdens het revalidatiegedeelte van deze cursus worden algemene klinische redeneerprincipes, evenals specifieke therapeutische indicaties, besproken en in praktijk gebracht tijdens interactieve workshops, waarbij alle gedemonstreerde oefeningen en modaliteiten worden ingeoefend. Na deze cursus moet de cursist in staat zijn om een progressief oefenprogramma op te stellen, uit te voeren, kritisch te benaderen en te remediëren bij frequent voorkomende schouderaandoeningen.

Ann Cools
Ann Cools is hoofddocent aan – en voormalig hoofd van – de opleiding revalidatiewetenschappen en kinesitherapie aan de Universiteit Gent en ook deeltijds geaffilieerd als senior onderzoeker aan the Institute of Sports Medicine, University of Copenhagen, Denmark. Het onderwerp van haar wetenschappelijk onderzoek en klinische expertise is schouderrevalidatie in het algemeen én de scapulaire betrokkenheid in schouderklachten en sportspecifieke schouderrevalidatie in het bijzonder. Naast haar academisch werk, heeft zij ook haar eigen klinische praktijk in Gent.

Zij is auteur van diverse nationale en internationale publicaties over schouderrevalidatie, schreef verschillende klinische boeken en geeft wereldwijd schoudercursussen bij diverse organisaties.

Ann is lid van de stuurgroep van de European Society of Shoulder and Elbow Rehabilitation en sinds 2017 mede-oprichter van het Schoudernetwerk Vlaanderen.
12
540
 
Tijd09:00 - 17:00
LocatieHasselt (BE) (Toon kaart)

Tijd09:00 - 17:00
LocatieHarelbeke (BE) (Toon kaart)

The Hive - Academy for Health Professionals organiseert bij- en nascholingen voor kinesitherapeuten en manueel therapeuten in het domein van de musculoskeletale kinesitherapie

Spoorwegstraat 23 C
8530
Harelbeke
0472526466
Selecteer een bestand aub.