Opleidingen details The Hive

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Clinical topic: tinnitus (ID nummer: 410022)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemeen kinesitherapeutisch109-2-2021 t/m 31-12-2021

Tinnitus of oorsuizen wordt in veel gevallen veroorzaakt door gehoorverlies of een lawaaitrauma. Verder zijn verschillende factoren gekend die tinnitus kunnen verergeren, zoals: stress, angststoornissen, depressie, maar ook nek- en TMJ dysfuncties. Wanneer de invloed vanuit nek- of kaakregio op de tinnitus één van de belangrijkste beïnvloedende factoren is, kan door middel van een kinesitherapeutische behandeling van deze regio’s een sterke daling van de tinnitusklachten bekomen worden. Hierbij is behandeling van musculaire dysfuncties een belangrijke component. Tijdens deze clinical topic zal na een algemene inleiding over tinnitus verder ingegaan worden op diagnostiek van het specifieke somatische tinnitus type. Verder zal de evidence-based behandeling van patiënten met somatische tinnitus uitgebreid aan bod komen.

prof.dr.Sarah Michiels
Sarah Michiels studeerde in 2005 af als Master in de kinesitherapie aan de toenmalige Hogeschool Antwerpen en behaalde in 2008 haar diploma van Master in de manuele therapie aan de Vrije Universiteit Brussel. Sindsdien werkt zij als zelfstandig kinesitherapeut – manueel therapeut. In 2015 verdedigde zij haar doctoraat rond nekgerelateerde tinnitus klachten aan de Universiteit Antwerpen.

Sindsdien is zij als post-doctoraal onderzoeker verbonden aan de vakgroepen revalidatiewetenschappen en kinesitherapie en translationele neurowetenschappen van de Universiteit Antwerpen, waar zij haar onderzoek naar somatische tinnitus verderzet. Op de dienst NKO van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen, maakt zij sinds 2011 deel uit van de multidisciplinaire tinnitus raadpleging. Hier is zij verantwoordelijk voor het diagnostisch onderzoek en de behandeling van patiënten met somatische tinnitus.

Verder is zij ook betrokken bij het onderwijs van de bachelor en master REVAKI en is zij als gastdocent verbonden aan de postgraduaatsopleiding musculoskeletale therapie van de Universiteit Antwerpen.
5
200
 
Tijd09:00 - 15:00
LocatieHarelbeke (BE) (Toon kaart)

The Hive - Academy for Health Professionals organiseert bij- en nascholingen voor kinesitherapeuten en manueel therapeuten in het domein van de musculoskeletale kinesitherapie

Spoorwegstraat 23 C
8530
Harelbeke
0472526466
Selecteer een bestand aub.