Opleidingen details Denkfysio

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Bart Dingenen; Overuse letsel (ID nummer: 409944)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemeen kinesitherapeutisch2415-1-2021 t/m 31-12-2021

Tegenwoordig is het aantal mensen dat aan duursport doet sterk toegenomen. Dit is dan vooral recreatief hardlopen en fietsen, maar ook de competitieve tak is sterk aan het groeien. Vanuit de praktijk weten we dat een groot deel van deze sporters een blessure oplopen tijdens het uitoefenen van deze duursporten. De blessures bevinden zich dan voornamelijk in de onderste extremiteit. Daarbij is het vaak zo dat deze blessures lang aanhouden, recidiverend zijn en inefficiënt worden behandeld. Maar wat is dan wel een effectieve manier van behandelen? Bart Dingenen geeft in zijn workshop een interessante kijk op ‘overuse’ blessures vanuit de duursport.

Bart Dingenen

Bart Dingenen werkt aan het Studiecentrum voor Revalidatieonderzoek (Universiteit Hasselt) als postdoctoraal onderzoeker en docent. In september 2015 vervolledigde Bart een doctoraatsproject aan KU Leuven waarbij statische en dynamische posturale controle metingen werden uitgevoerd bij gekwetste personen (retrospectieve studies na voorste kruisband letsels en chronische enkelinstabiliteit) en niet-gekwetste personen (cross-sectionele en prospectieve studies in relatie tot knie- en enkelpathologie). Momenteel focust hij zijn onderzoek op overuse blessures bij hardlopers en return to sport na voorste kruisbandletsels. Bart publiceerde reeds meerdere artikelen in internationale peer reviewed journals, en is een veel gevraagd spreker op nationale en internationale congressen, symposia en workshops. Naast zijn onderzoeksactiviteiten is Bart klinisch werkzaam als kinesitherapeut in de multidisciplinaire zelfstandige praktijk Motion to Balance (Genk).
12
425
Tijd09:00 - 17:00
Locatie6511AA (NL) (Toon kaart)

Tijd09:00 - 17:00
LocatieHerentals (BE) (Toon kaart)

In de fysiotherapie bestaat er niet zoiets als één waarheid. Het is een uitdaging om te blijven leren. Om ons vak goed uit te voeren zoeken wij, als Denkfysio, verder dan de gebaande paden. We bestuderen de nieuwste ontdekkingen wereldwijd en bevragen de huidige aanpak. Zo houden jij en ik elkaar scherp en investeren we samen in de toekomst van ons vak zowel online (via artikelen, webinars en vak inhoudelijke discussies) als offline (via events, scholing en trainingen).

Nieuwe Marktstraat 54D
6511 AA
Nijmegen
0615271912
Selecteer een bestand aub.