Opleidingen details Denkfysio

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

online scholing Kevin Kuppens - webinar Schouderpijn bij bovenhandse atleten (ID nummer: 409748)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemeen kinesitherapeutisch58-12-2020 t/m 31-12-2020

Schouderpijn is een veel voorkomend fenomeen bij atleten die bovenhandse sporten beoefenen. Het klassieke overbelastingsmechanisme wordt veelal gehanteerd om dit complexe en vaak langdurige probleem te verklaren. Tijdens deze webinar wordt dit
mechanisme verklaard bij verschillende groepen van bovenhandse sporters. Er gaat tevens bijzondere aandacht naar andere bijdragende mechanismen zoals de specifieke contextuele factoren, interfererende pijnmechanismen en psychologische factoren.

De doelstelling is dus het complexe probleem van schouderpijn bij overhead athletes beter te begrijpen zodat de aanpak accurater kan.

Kevin Kuppens is kinesitherapeut met speciale interesse voor sportkinesitherapie & schouderproblematiek. Als onderzoeker is hij verbonden aan de Universiteit Antwerpen (B) en de Vrije Universiteit Brussel (B), en werkt hij aan een proefschrift over chronische schouderpijn meer specifiek bij sporters en muzikanten. Hij is (co-)auteur van een verschillende papers in internationale peer-reviewed tijdschriften. Hij heeft onderwijsopdrachten binnen onder andere de opleiding Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie (UA) die veelal kaderen in de musculoskeletale actieve revalidatie. Als clinicus is Kevin oprichter en mede-eigenaar van de gespecialiseerde praktijk Kinecoach te Herentals (B) en het multidisciplinaire Next – Rehab and Performance. Hij is tevens voorzitter van Schoudernetwerk Vlaanderen VZW en lid van de internationale onderzoeksgroep Pain In Motion.
2,5
40
 
Tijd19:30 - 22:00
Locatie
OpmerkingenHet gaat om een online scholing

In de fysiotherapie bestaat er niet zoiets als één waarheid. Het is een uitdaging om te blijven leren. Om ons vak goed uit te voeren zoeken wij, als Denkfysio, verder dan de gebaande paden. We bestuderen de nieuwste ontdekkingen wereldwijd en bevragen de huidige aanpak. Zo houden jij en ik elkaar scherp en investeren we samen in de toekomst van ons vak zowel online (via artikelen, webinars en vak inhoudelijke discussies) als offline (via events, scholing en trainingen).

Nieuwe Marktstraat 54D
6511 AA
Nijmegen
0615271912
Selecteer een bestand aub.