Opleidingen details Arjenne Hoeksema, Verloskundige&Coach

Deze cursus is (nog) niet geaccrediteerd. De cursus kan om die reden niet aan dossiers worden toegevoegd.

Losse modules coaching, bijscholingen voor verloskundig coaches en verloskundigen (ID nummer: 409743)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en) en/of MIO open inschrijving / accreditatie per bijeenkomst

Dit cluster van 6 nascholingen koop je in per dag. 

Dag A:

MODULE angst, geschikt voor coaches

Of het nu naaldenangst is, angst voor pijn, angst om een presentatie te geven op het werk, angst voor afwijzing, of angst om flauw te vallen, angstige cliënten zijn lastig te coachen. Deze dag werken we aan begrip, acceptatie en in vivo exposure aan datgene wat angst inboezemt. Aan het eind van de dag kun je exposuretherapie bij je client toepassen.

Dag B:

MODULE overtuigingen en schuldgevoel, geschikt voor coaches

Vandaag leer je hoe je bij je coachklant een wringende overtuiging opspoort, cliënt aanmoedigt om te zien welke prijzen ze daarvoor betaalt, en een nieuwe overtuiging te installeren. Tot slot activeer je met haar de spiegelneuronen in het brein en de dopamineproductie.

Er is een prachtige aanpak voor schuld die uitgaat van 2 opties. Of je hebt iets fout gedaan in je eigen ogen, of niet. Vaak is er dan iets anders aan de hand. Je leert het vandaag.

Dag C: 

MODULE E-motiecoachen, geschikt voor coaches

Bang, boos, blij, bedroefd. Heb je ze dan allemaal gehad? Nee hoor. Waar valt verbazing onder? Jaloezie? Waarom lucht het soms wel en soms niet op om boos te doen? Zijn er verschillende soorten boosheid? Als coaches vragen we vaak naar gevoel bij onze cliënt. Maar weten we wel wat we met het antwoord moeten?

Je leert het vandaag.

In een handig blokkenschema dat we samen opschrijven, (een mind map) leer je dat er wel honderden emoties bestaan.Je leert hoe ze zich tot elkaar verhouden en hoe je kunt coachen naar een basisemotie. Deze dag leer je hoe je systematisch kunt coachen in het mijnenveld van emoties. 

Dag D:

MODULE Negatieve cognities, geschikt voor coaches

Deze module leert je om te werken met negatieve cognities. We werken met de NC’s van je cliënt, maar daarvoor is het nodig dat je ook naar je eigen onzekerheden kijkt. 

Met een oefening die het midden houdt tussen mindfulness, een bodyscan en hypnotherapie, leer je hoe je het innerlijke kind het plekje geeft dat het verdient in iemands lichaam en leven. Het resultaat is dat cliënt leeft en handelt vanuit vrijheid, autonomie en een volwassen mindset.

Dag E:

MODULE depressie, geschikt voor coaches, geschikt voor praktiserend verloskundigen

Waar wordt een depressie nu precies door veroorzaakt? Waarom krijgt/doet de ene mens wel een depressie en de ander niet? Wat heeft tegenslag daarmee te maken? Een moeizame bevalling, tegenslag bij de borstvoeding, een baby op de neonatologieafdeling of een partner die niet meehelpt, dat zijn tegenslagen van formaat. In een kwetsbare periode in iemands leven.

Op deze dag gaan we dieper in op depressie. Wat is het? Wie krijgt het en hoe voorkom je het? Hoe kom je eruit? Wat is het verschil tussen een postpartum depressie en een gewone depressie? Helpt medicatie? Helpt lichttherapie?

Je krijgt een handig instructiekaartje mee, om je coachklant/cliënte te helpen depressie te begrijpen. Je kunt oefeningen meegeven zodat cliënte haar emotionele wipwap weer in beweging kan zetten.

Dag F: 

MODULE rouw

Mensen zijn pijnvermijdende wezens. Terwijl: het lucht zo op om eens een potje lekker te janken. Na een rotdag. Als de borstvoeding mislukt. Na een sectio. Toch laten vrouwen die tranen niet altijd de vrije loop. Waarom eigenlijk niet? Waarom slikken we die tranen in? Is het cultureel bepaald of gunnen we ons er geen tijd meer voor?

Deze dag gaan we aan het werk met verdriet. Maar het wordt geen zware dag.

We gaan aan de slag met een oefening die een combinatie is van hypnotherapie, energetisch werk en mindfulness. Je helpt cliënte om haar verdriet te doorleven en daarnaast het overleden kindje/vruchtje voor altijd bij zich te dragen in haar hart.

250
Bijeenkomst
Nee
Hoofdniveau
cursus / opleiding
LocatieDelft (NL) (Toon kaart)
Bijeenkomsten
 AccreditatieAantal urenDatumTijd
Dag A: MODULE angst, geschikt voor coaches 720-01-202109:30 - 17:00
Dag B: MODULE overtuigingen en schuldgevoel, geschikt voor coaches703-03-202109:30 - 17:00
Dag C: MODULE Emotiecoachen/systematisch coachen, geschikt voor coaches717-03-202109:30 - 17:00
Dag D: MODULE Negatieve cognities, geschikt voor coaches714-04-202109:30 - 17:00
Dag E: MODULE depressie, geschikt voor verlokundigen en geschikt voor coaches719-05-202109:30 - 17:00
Dag F: MODULE rouw, geschikt voor verlokundigen en geschikt voor coaches716-06-202109:30 - 17:00

Ik praktiseer als verloskundige en heb daarnaast een coachpraktijk. Mijn specialisatie is angst maar zwangeren kunnen bij mij terecht met alle coachvragen die te maken hebben met moederschap. Ik ben gecertificeerd bevallingsverwerkingsspecialist (Training Diana Koster) en heb de beroepsopleiding tot eclectisch coach bij Amethist in Amersfoort met succes afgerond.

Laan van Kans 36
2496VA
Den Haag
0624255310
Selecteer een bestand aub.