Opleidingen details Radboud Universiteit Nijmegen - Radboud Centrum Sociale Wetenschappen

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

25-uurs vervolgcursus Schematherapie (ID nummer: 409191)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal (1 uitvoeringsdatum)
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
VGCT- Vervolgcursus - contacturen256-1-2021 t/m 5-1-2022

Een krachtige methode
Heb je een basiscursus schematherapie gevolgd en al enige ervaring met schematherapie opgedaan? En ben je op zoek naar verdieping wat betreft de toepassing van cognitieve-, experiëntiële-, gedragsmatige- en interpersoonlijke technieken bij persoonlijkheidsstoornissen? Dan is deze vervolgcursus echt wat voor jou!

De 25-uurs vervolgcursus bestaat uit 4 lesdagen waarbij er aandacht is voor een verdieping van de theoretische achtergrond van het schematherapeutisch model, het verbreden van vaardigheden in schematherapeutische interventies en het leren hanteren van de therapeutische relatie.

Naast het bekijken van filmfragmenten en het bespreken van casuïstiek, is er veel aandacht voor praktische oefening in rollenspellen. Deze vervolgcursus vergroot jouw vaardigheden in het werken met cliënten met complexe persoonlijkheidsstoornissen en/of hardnekkige of recidiverende As I stoornissen.  Daarnaast krijg je meer zicht op de interactie tussen jouw  eigen schema’s en die van de cliënt, en hoe je hier mee om kunt gaan binnen de therapeutische relatie.

Wat levert het je op?

Na deze cursus beschik je over:

  • Gevorderde kennis en vaardigheden met betrekking tot specifieke schematherapeutische behandelingstechnieken bij specifieke persoonlijkheidsstoornissen.
  • Kennis om te werken vanuit een casusconceptualisatie en modusmodel bij complexe problematiek
  • Modusmodellen voor alle persoonlijkheidsstoornissen.
  • Voldoende kennis om schematherapeutische interventies toe te passen in individuele schematherapie, ook in moeilijke situaties met de cliënt.
  • Verdieping van kennis en vaardigheden wat betreft het hanteren van  de therapeutische relatie bij mensen met persoonlijkheidsstoornissen.
 behandelplan nagaan of evidence based protocol bestaat; bij afwijking daarvan dit beargumenteren
 hulpvraag en behandeldoel
 interventies en evaluatie van het therapeutisch effect daarvan
 klachtinventarisatie + DSM classificatie en diagnose
 leertheoretisch model toepassen en analyses maken (bijvoorbeeld betekenisanalyses (BA’s), functieanalyses (FA’s) en evt. holistische theorie (HT)
 observaties en meetinstrumenten
 terugvalpreventie
 therapeutische houding en/of therapeutische relatie (non-specifieke variabelen)
 voorlichting over ziektebeeld en behandeling
 wetenschappelijke evidentie
Drie of meer fases van het gedragstherapeutisch proces, of
uitsluitend academici
Cursus
 Verdiepend
10
18 (2 docenten)
ja
1.065 Euro
25
toetsing en evaluatie
BIG-registratie als GZ-psycholoog, Psychotherapeut, Klinisch Psycholoog of Psychiater, (of in opleiding daartoe) met basiscursus op gebied van gedragstherapie en een 25-uurs basiscursus schematherapie.

Per cursusgroep mag een beperkt aantal basispsychologen met een basiscursus gedragstherapie en een 25 uurs basiscursus schematherapie deelnemen, indien zij met BIG-geregistreerde Schematherapeuten van Register Schematherapie samenwerken en supervisie en intervisie georganiseerd zijn. De hoofddocent beoordeelt vóór de cursus of de basispsycholoog voldoet aan deze voorwaarden.
Bestand 
PROGRAMMA.pdf91 KB
Hoofdniveau
CGt Vervolgcursus
Tijd10:00 - 16:45
LocatieNijmegen (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenEveline en Renée

Het Radboud Centrum Sociale Wetenschappen is een landelijk werkend opleidingsinstituut gevestigd op de groene campus van de Radboud Universiteit Nijmegen. Wij verzorgen o.a. de post-academische opleidingen tot Gezondheidszorgpsycholoog, Psychotherapeut en Klinisch Psycholoog in de regio Gelderland en Overijssel in opdracht van de Stichting Psychologische vervolgOpleidingen Nijmegen (SPON). Ook bieden we de opleiding tot Master in Addiction Medcine en de opleiding tot Schoolpsycholoog aan. Daarnaast organiseren we congressen en een hebben we een nascholingsaanbod voor sociale wetenschappers. 

Radboud Universiteit Nijmegen Radboud Centrum Sociale Wetenschappen Toernooiveld 5
6525 ED
Nijmegen
Radboud Centrum Sociale Wetenschappen Postbus 6909
6503 GK
Nijmegen
024 36 125 11
Selecteer een bestand aub.