Opleidingen details Hoepeltraining.nl

Deze cursus is (nog) niet geaccrediteerd. De cursus kan om die reden niet aan dossiers worden toegevoegd.

Hoepeltraining bij eetstoornissen (ID nummer: 408872)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst

Tijdens deze studiedag zullen Anouk Keizer (PhD en docent Universiteit van Utrecht), Manja Engel (MSc en onderzoeksassistent Universiteit van Utrecht) en José Bonekamp (psychomotorisch therapeute) toelichting geven op het volgende:

Vanuit wetenschappelijk (neurocognitief) onderzoek weten wij inmiddels dat een verstoord lichaamsbeeld centraal staat in Anorexia Nervosa (AN) en dat lichaamsbeeld verschillende aspecten omvat. Om het multimodale karakter van het lichaamsbeeld meer onder de aandacht te brengen, laten wij de deelnemers zien - en ervaren - hoe het is om je letterlijk dikker te voelen dan je bent. We doen dit vanuit wetenschappelijk perspectief, therapeutisch perspectief en vanuit ervaringsdeskundigheid.

Doel van de dag is om de deelnemers de Hoepeltraining aan te leren. Bovendien is er ruimte om te kunnen uitwisselen over de mogelijkheden van de Hoepeltraining, zowel vakmatig als onderzoeksgewijs. Na afloop van de dag hebben de deelnemers meer kennis van de achterliggende theorie, hebben zij ervaren wat patiënten ervaren en kunnen zij het concept lichaamsbeeld vernieuwend benaderen. Bovendien krijgen zij een startset (bestaande uit een set hoepels en een protocol) mee waarmee ze de training op hun eigen werkplek kunnen implementeren.

PMTers werkzaam met Eetstoornissen
5
Nee
850
Voor dit bedrag krijgen de deelnemers een hele dag training van 3 trainers, ontvangen zij een eigen set hoepels en een protocol waarmee ze de Hoepeltraining op hun eigen werkplek kunnen implementeren. Bovendien volgt er na een aantal maanden nog een intervisie-bijeenkomst, om uit te wisselen over de eerste ervaringen in de praktijk. Dit wordt met de deelnemers samen gepland, dus deze datum staat nog niet vast.
Hoofdniveau
Psychomotorische therapie (PMT)
Tijd09:00 - 17:00
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

Tijd09:00 - 17:00
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

PO BOX 80.140
3508 TC
Utrecht
+31 302533572
Selecteer een bestand aub.