Opleidingen details Stichting Regionale Ambulancevoorziening Groningen
Lesdag Zorgambulance 2020 (ID nummer: 408637)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Scholing Ambulancezorg8 
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Lesdag Zorgambulance 2020

Tijdens deze één dag durende praktische training voor Zorgambulance medewerkers worden de medische kennis en vaardigheden  getraind. Dit doen we op door middel van praktijkcasussen.

Tijdens de lesdag is er een mix van chauffeurs en verpleegkundigen aanwezig, gezien zij in het dagelijkse werk ook in teamverband optreden. Na de laatste verplichte scholing (november 2019) zijn er een aantal nieuwe collega’s gestart in het zorgambulance team (zo’n 4 personen). Dit is ook één van de redenen dat een aantal onderwerpen opnieuw op de agenda staan. Daarnaast is het goed om te herhalen, zodat de werknemers dit zo goed mogelijk kunnen integreren in hun dagelijkse werk. 

Deze dag is georganiseerd om de Zorgambulancechauffeur en de Zorgambulanceverpleegkundige de kans te geven de kennis over behandelde onderwerpen op te frissen en/of verder uit te diepen en om de medische kennis te vergroten. Dit doen we op basis van de casussen, theorie en de specifieke handelingen die horen bij deze doelgoep.

De casussen worden in groepen doorlopen waarbij het de bedoeling is om vragen te stellen en elkaar te voorzien van nieuwe inzichten. De trainers zullen het theoretische gedeelte verzorgen. Daarnaast worden de handelingen die ten grondslag liggen uitvoerig in de praktijk doorlopen.  

Leerdoelen

Tiltechnieken:

  • De cursist heeft kennis van de technieken en materiaalgebruik ten behoeve van een verantwoorde fysieke inspanning en veilige transfer van een patiënt.

Het kind in de ambulance:

  • De cursist heeft kennis  ten behoeve van het veilig vervoeren van kinderen in de ambulance.
  • De cursist heeft kennis van communicatie mogelijkheden passend bij de leeftijd van het kind.

Grote bloedingen:

  • De cursist kent de indicatiestelling en het gebruik van technische hulpmiddelen en verbandmiddelen om een bloeding te stelpen.

Training ABCDE:

  • De cursist kent de methodiek in het benaderen van een trauma slachtoffer.
  • De cursist kent de methodiek in het benaderen van de instabiele patiënt.
  • De cursist kan interventies uitvoeren , passend bij de competenties van de zorgambulance verpleegkundige of chauffeur.

Medisch technische vaardigheden:

  • De cursist heeft kennis in het gebruik van de volgende medische apparatuur of medische handelingen:
  1. Spuitenpomp
  2. Infuus of medicatie klaarmaken
  3. Uitzuig unit / tracheacanule uitzuigen
  4. Pulsoxymeter
  5. Zuurstoftherapie

De training wordt verzorgd door Gert van Renen, Gerrit Hofman en Henri Klok.

 

20-11-2020
Tijd08:30 - 17:00
LocatieGroningen (NL) (Toon kaart)

13-11-2020
Tijd08:30 - 17:00
LocatieGroningen (NL) (Toon kaart)

Ambulancezorg Groningen voert jaarlijks ongeveer vijftigduizend opdrachten uit in opdracht van de Meldkamer Noord Nederland. Deze opdrachten betreffen spoedeisende maar ook planbare zorg. Sommige opdrachten zijn gespecialieerd vervoer die bijzondere vaardigheden vereisen van de chauffeur en verpleegkundige maar ook speciaal materieel, zoals diverse soorten IC-vervoer voor verschillende doelgroepen. AmbulanceZorg Groningen beperkt zich echter niet alleen tot ambulancezorg. Zij verzorgt ook het doktersdienstvervoer voor de Doktersdienst Groningen (DDG).

Naast het bieden van patientenzorg biedt Ambulancezorg Groningen opleidingen aan anderen in de zorgsector om de kennis op het gebied van medische hulp zoveel mogelijk te verspreiden. Een goede verdeling van kennis zal immers helpen bij het kunnen bieden van de best mogelijke zorg.
 

Gotenburgweg 40
9723 TM
Groningen
050-3176330