Opleidingen details smiles.world

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Pathologie van de mondholte (ID nummer: 408571)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ punten per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Mondzorg-punten48-1-2021 t/m 7-1-2022

Pathologie van de mondholte, een informatieve training over de verschillende aandoeningen van de orale mucosa, tong en gingiva (4 studie-uren)

De bedoeling van deze cursus is de mondhygiënist algemene mechanismen van ziekten, met inbegrip van neoplastische aandoeningen, bij te brengen. De nadruk ligt op de morfologie van ziekten en hun indicatie tot behandeling of doorverwijzing. In deze cursus wordt kort de gezonde anatomie van de mondholte besproken alsook niet-neoplastischje laesies van de mondmucosa, premaligne laesies en dentogene ontstekingen. Bekende ziektebeelden zoals lichen planus, leukoplakie, aften, bacteriële en virale infecten zullen aan bod komen. Daarnaast is er aandacht voor minder bekende ziektebeelden die u in de praktijk kunt treffen. De focus ligt hierbij op de klinische presentatie.

Erik Nout werd na de afronding van zijn studie Biomedische Wetenschappen en tijdens zijn opleiding Geneeskunde geënthousiasmeerd door ervaringen tijdens het co-schap op de afdeling Mondziekten, Kaakchirurgie en Bijzondere Tandheelkunde te Rotterdam. Vervolgens behaalde hij het tandarts diploma in België en volgde hij de opleiding tot MKA-chirurg. Naast het klinisch werk werd een promotie over middengezichts-osteotomieën en OSAS verricht. Hij is nu werkzaam als MKA-chirurg in het Elisabeth-Tweesteden Ziekenhuis te Tilburg en als hoogleraar aan de Universiteit Gent. Tevens is hij mede-oprichter van 'De Snurkdokter', een bedrijf dat zich richt op het aanbieden van MRA’s voor mensen die snurken. Vanwege de grote affiniteit met innovatie en 3D mogelijkheden werkt hij met veel enthousiasme aan incorporatie van deze mogelijkheden in de MKA-chirurgie, hetgeen heeft geresulteerd in diverse internationale publicaties. Tenslotte heeft hij veel affiniteit met onderwijs waardoor hij regelmatig lezingen en workshops geeft in binnen- en buitenland waarbij interactie centraal staat.

Leerdoelen
De cursist leert:
-De verschillende afwijkingen die op de mondmucosa, tong en gingiva kunnen voorkomen te herkennen
-Het klinische beloop van de diverse aandoeningen
-Maligne en pre-maligme aandoeningen herkennen
-De indicatie tot behandeling en doorverwijzing
-Infecties in de mondholte tijdig herkennen
-Behandeling van infecties
-Herkennen van ‘danger signs’.
Pathologie van de mondholte
Programma (4 studie-uren):
13:30 - 15:30 uur: Training - deel 1
15:30 - 15:45 uur: pauze
15:45 - 17:15 uur: Training - deel 2
 
6
Mondhygiënisten en studenten mondzorgkunde
299
Een informatieve training over de verschillende aandoeningen van de orale mucosa, tong en gingiva inclusief (netwerk)lunch.
Tijd13:30 - 17:15
LocatieVianen (NL) (Toon kaart)

Bureau voor en door mondhygiënisten. Wij willen 2 x per jaar een cursusweek in het buitenland gaan aanbieden met scholing op hoog niveau. De eerste staat gepland voor 10-14 oktober op Ibiza. De cursus bestaat uit een wetenschappelijk deel en een hands-on gedeelte. Thema eerste cursus Gezond begint in de mind

Stadhuisstraat 4
4132 AS
Vianen
06 50402316 06 49934944
Selecteer een bestand aub.