Opleidingen details Stichting DOKh

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Bekkenfysiotherapie: Kennis en handvaten voor verloskundigen (ID nummer: 408327)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en) en/of MIO open inschrijving / accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Geaccrediteerde bij- nascholing3,511-12-2020 t/m 10-12-2023

Vaak worden er nog steeds tegenstrijdige adviezen gegeven over hoe om te gaan en hoe te adviseren bij klachten in de zwangerschap. Sinds er uit onderzoek is gebleken dat iedere zwangere eigenlijk een instabiel bekken heeft, is er toch wel wat veranderd in de aanpak.

Voor verloskundigen is het een meerwaarde om meer kennis te hebben van de bekkenbodem, zowel qua anatomie als functie.  De bekkenbodem speelt een cruciale rol bij de mens als het gaat om de mictie, defecatie en seksuele beleving. Bij de vrouw is de partus  een ingrijpende  gebeurtenis voor de bekkenbodem. Vooral het herstel na een partus is voor een vrouw voor haar verdere leven belangrijk. 

Bekkenfysiotherapie is een specialisme met ruim 20 jaar ervaring in deze kennisgebieden.

Graag willen wij onze kennis met u delen ten behoeve van vele vrouwen.

In deze scholing willen we u voor bovenstaande kennis en handvaten geven voor uw dagelijkse praktijk.

Leerdoelen:

  • De verloskundige heeft voldoende inzicht in het werkterrein, plek in het  zorglandschap, de aandachtsgebieden en de werkwijze van de geregistreerd bekkenfysiotherapeut. En het verschil met de algemeen fysiotherapeut.
  • De verloskundige kan na deze bijscholing vrouwen in de zwangerschap begeleiden met een aantal adviezen en tips t.a.v. hoe om te gaan met de lichamelijke veranderingen in de zwangerschap.
  • De verloskundige heeft voldoende inzicht in de indicaties waarvoor zij een zwangere vrouw met klachten aan bekken, bekkenbodem en lage rug kan doorverwijzen naar de geregistreerd bekkenfysiotherapeut.
  • De verloskundige heeft voldoende inzicht in de veranderingen en problemen die zich als gevolg van de bevalling kunnen voordoen aan de bekkenbodem.
  • De verloskundige heeft voldoende inzicht in de indicaties waarvoor zij postpartum vrouwen met klachten rondom het bekken, bekkenbodem en onderrug kan doorverwijzen naar een geregistreerd bekkenfysiotherapeut.
130,00
Bijeenkomst
Nee
Hoofdniveau
cursus / opleiding
Tijd9:00 - 13:00
LocatieAlkmaar (NL) (Toon kaart)

Tijd9:00 - 13:00
LocatieAlkmaar (NL) (Toon kaart)

DOKh organiseert nascholingen voor zorgverleners in de eerstelijn. Door middel van scholingen en projecten wil DOKh de kwaliteit van zorg bevorderen.

(IA06-120)

Robijnstraat 6
1812 RB
ALKMAAR
072-5279100
Selecteer een bestand aub.