Opleidingen details Digital Health Strategy B.V.

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Masterclass Kunstmatige Intelligentie voor de zorg Najaar 2020 (ID nummer: 408253)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemene scholing cluster 1 en 21229-10-2020 t/m 28-10-2021

Voor huisartsen, medisch specialisten en IT-managers organiseert Digital Health Strategy in 2020 een nieuwe editie van deze masterclass over kunstmatige intelligentie in de zorg. Deze masterclass vindt plaats op donderdag 29 en vrijdag 30 oktober 2020. De locatie (Hotel Van der Valk Houten) maakt samenkomen binnen de 1,5 meter richtlijnen mogelijk en stelt de hoogste prioriteit aan de veiligheid en gezondheid van deelnemers en medewerkers.

Kunstmatige intelligentie (artificial intelligence, of AI) is overal om ons heen: in onze auto’s, smartphones en in diensten als Netflix of Google Translate, die we dagelijks gebruiken. De potentie van kunstmatige intelligentie in de zorg is enorm: software helpt ons betere en snellere diagnoses stellen, eerder een infectie of terugval te herkennen en tijdig in te grijpen en leidt tot aantoonbaar betere zorguitkomsten.

Tegelijkertijd lijken deze technologieën zich nog in een vroege fase te bevinden, en zijn concrete AI-toepassingen voor de zorgsector nog beperkt. Hoe zetten zorgorganisaties, ziekenhuizen en bedrijven kunstmatige intelligentie (artificial intelligence) in? Wat zijn toepassingen voor mijn vakgebied of voor mijn organisatie?

In deze twee-daagse masterclass gaan we op zoek naar antwoorden op concrete vragen als:

  • Zijn mijn ICT-systemen of het EPD geschikt voor AI?
  • Hoe werk ik samen met startups en AI-bedrijven?
  • Hoe zit het met ethische en juridische randvoorwaarden en de AVG?
  • Kunstmatige intelligentie in klantcontact: hoe werken avatars en chatbots?
  • Wat zijn beschikbare klinische toepassingen van AI, in medische beeldvorming, radiologie, IC-bezetting?
  • Hoe kan AI helpen de workflow te managen?
  • Kan ik een medische chatbot inzetten voor klanten?
  • Validatie en testen van artificial intelligence: hoe voorkom je een black box?
  • Hoe kan ik zelf aan de slag met (gratis) software en tools?

Wat is kunstmatige intelligentie?

Kunstmatige intelligentie houdt zich bezig met computerwetenschap, psychologie, filosofie en taalkunde. Binnen het brede wetenschappelijke domein van de kunstmatige intelligentie onderscheiden we het gebied machine learning, met daarbinnen de specialisatie van deep learning.

Deze masterclass legt veel nadruk op een specifiek gebied binnen het vakgebied van kunstmatige intelligentie, namelijk machine learning. Machine learning draait om de vraag: hoe creëren we zelflerende systemen? Hoe kun je een machine - een computer of softwareprogramma - leren leren? Met welke technische, ethische en juridische vragen krijg je te maken door het inzetten van zelflerende systemen in de zorgsector?

De programma-coördinatoren gaan met gastdocenten op zoek naar de impact en inzet van deze onderdelen van machine learning en deep learning in een medische setting, en de uitdagingen en kansen voor het medische vakgebied. Experts en docenten nemen een specifiek thema voor hun rekening. De programma-coördinatoren zorgen voor de samenhang en afstemming tussen de onderdelen. Alle gastdocenten zijn expert op een of meerdere aandachtsgebieden:

1. Technologie: algoritmen, modellen, software

2. Klinisch-medisch inhoudelijke expertise

3. Organisatorisch: governance, privacy, security

(Meerdaagse) Nascholing
1600
Deelname aan de masterclass Kunstmatige intelligentie editie 2020 kost €1600,- exclusief BTW en verblijfskosten. De masterclass Kunstmatige intelligentie heeft voor de editie najaar 2020 ruimte voor maximaal 15 cursisten. Dit is een kleiner aantal dan regulier (25) i.v.m. het waarborgen van de 1,5 meter richtlijnen en veilig samenkomen.
Tijd9:00 - 17:00
LocatieHouten (NL) (Toon kaart)

Tijd9:00 - 17:00
LocatieHouten (NL) (Toon kaart)

SmartHealth/Digital Health Strategy B.V. organiseert bij- en nascholingen op het gebied van ICT, eHealth en technologische ontwikkelingen in de zorg.

Eerdere ABAN-geaccrediteerde bijscholingen zijn de twee-daagse cursus Kunstmatige intelligentie in de zorg en de leergang Masterclass eHealth Strategie (40 ABAN punten).

Vondellaan 74
3521 GH
Utrecht
+31620091610
Selecteer een bestand aub.