Opleidingen details SmartEducation - MovingSmart BV

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

SMARTEDUCATION: Online opleiding - Wegwijs in voedingssupplementen voor sport en revalidatie - Wim Derave (ID nummer: 408199)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemeen kinesitherapeutisch419-11-2020 t/m 31-12-2020

INHOUD

Sporters zijn steeds op zoek naar strategieën om hun fysieke prestaties te verbeteren. Binnen een steeds meer gemedicaliseerde maatschappij wordt dan snel gegrepen naar het gebruik van voedingssupplementen, als makkelijke manier om de gezondheid te ondersteunen, revalidatie te versnellen of de prestatie een zetje te geven. Toch is voorzichtigheid aangewezen, want de aantrekkelijke verkoopspraatjes worden niet altijd ondersteund door wetenschappelijke bewijsvoering. Wim Derave zal je gidsen doorheen deze jungle van claims.

Binnen deze PowerTalk wordt het suppletiegebruik gekaderd binnen het volledige voedingspatroon, de trainingsopbouw en levensstijl van de sporter. Ruime aandacht zal gaan naar de rationale en de effectieve werking op basis van wetenschappelijke studies.  Daarnaast komen ook contaminatie, veiligheid en periodisering aan bod. Vanuit dit kader wordt er een praktisch overzicht gegeven van de supplementen die gebruikt kunnen worden in bepaalde omstandigheden of beter niet gebruikt worden in de context van training, prestatie en revalidatie.

Prof. Wim Derave is een bewegingswetenschapper aan de Universiteit Gent met een sterke interesse in de fysiologische werking van de skeletspieren. Zijn onderzoek spitst zich voornamelijk toe op nieuwe voedingsstrategie├źn om die spierwerking te be├»nvloeden. Aan de vakgroep Bewegings- en Sportwetenschappen leidt hij leidt een team van onderzoekers (@TeamDerave), dat internationaal leidinggevend is in het domein van sportvoedingssupplementen. Hij is in dat vakgebied een veelgevraagd en gewaardeerd expert en spreker.
2
58
 
Tijd19:00 - 21:00
Locatie

SmartEducation is een voortrekker in postacademische vorming voor kinesitherapeuten en andere zorgverstrekkers. Ons opleidingsaanbod onderscheidt zich op vlak van kwaliteit, innovatie en beleving. SmartEducation stimuleert en ondersteunt gepassioneerde zorgverstrekkers die streven naar continue groei en optimale zorg.

Sluisstraat 79
3000
Leuven
+32468029719
Selecteer een bestand aub.