Opleidingen details Lean Instituut @ Verbeeten
Lean Verbeeten Green Belt opleiding 2020-2021 (ID nummer: 407590)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemene scholing cluster 1,2 en 33016-10-2020 t/m 15-10-2021
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Green Belt
Green Belts zijn (aankomend) projectleiders, leidinggevenden en medewerkers die enthousiast zijn over lean en graag een opleiding willen volgen om een kartrekkersrol op de afdeling te kunnen vervullen.  Voor een aanzienlijk deel van het dienstverband werken ze projectmatig aan procesverbeteringen binnen de organisatie. Ze zijn getraind om op een gestructureerde wijze doorbraken te realiseren c.q. te verbeteren met de ‘Plan Do Check Act’ methode.

Beschrijving
De 5-daagse Lean Verbeeten Green Belt opleiding bestaat uit zowel aandacht voor de tools en technieken (harde kant) als voor de cultuur (zachte kant) van Lean management. De vijf Lean principes vormen de leidraad voor de opleiding: klantwaarde bepalen, waardestroom analyseren, flow, pull en prefectie nastreven.

Om de training te laten aansluiten bij de doelgroep, worden zoveel mogelijk voorbeelden, materialen en oefeningen uit de praktijk gepresenteerd. Tevens is er ruimte voor gastsprekers. Zij delen eerlijk hun ervaringen, valkuilen en successen. Door de praktijkvoorbeelden, case simulaties en interactie, legt deze opleiding een duidelijke link met de doelstellingen van de eigen organisatie. De deelnemers zullen tijdens de opleiding aan de slag gaan met een eigen casus.Centraal in de opleiding staan kennis nemen, begrijpen en toepassen van de lesstof. De opleiding wordt afgesloten met een examen.

Doel
Het doel van de Lean Verbeeten Green Belt opleiding is deelnemers te voorzien van een gedegen basiskennis om een interne kartrekkersrol te vervullen. Daarnaast leren de deelnemers om medewerkers te ondersteunen bij concrete verbeterinitiatieven.
De opgeleide deelnemer kan meteen na afronding van de opleiding ingezet worden om de praktische Lean ontwikkeling in de eigen organisatie inhoudelijk vorm te geven. Na het afronden van de opleiding begrijpt de deelnemer de impact van veranderingen op medewerkers en organisatie en is hij/zij in staat om de eigen werkzaamheden steeds verder verbeteren.

Doelgroep
In principe kunnen alle medewerkers met een interesse voor continu verbeteren deelnemen. De opleiding is uitermate geschikt voor medewerkers die actief betrokken zijn of gaan worden bij Lean verbetertrajecten. Naast de Lean Verbeeten Green Belt is er voor leidinggevenden een aanvullende Lean Leiderschap opleiding beschikbaar.

Programma

Dag 1: Lean in vogelvlucht & klantwaarde

Lean simulatiegame ter introductie.
Wat is Lean en wat kan Lean betekenen?
Klantwaarde als uitgangspositie!

Dag 2: Waardestroom & verspillingen elimineren

Denken in processen.
Verspillingen leren zien.
Waardestroomanalyse met een praktijkcase.

Dag 3: Flow & Pull

Flow / Pull ervaren d.m.v. simulatiegame.
Presenteren en feedback geven.
Creëren van rust en structuur op de afdeling.

Dag 4: Continu verbeteren in de organisatie

Policy deployment en prestatiemanagement.
Continu verbeteren met ‘Dagstart’, ‘Gemba’ & ‘Verbeterborden’.
Toepassen verbetermethodieken ‘Plan Do Check Act’ en ‘A3’.

Dag 5: Lean toepassen in de eigen organisatie / examen

Houding en gedrag bij veranderingen.
Bezoek aan Lean toepassingen in Instituut Verbeeten.
Examen met aansluitend borrel!

Opleidingsduur
De opleiding bedraagt vijf dagen. Naast de lesdagen dient de deelnemer rekening te houden met een extra studiebelasting van ongeveer 2 à 3 uur per lesdag. De doorlooptijd van de opleiding bedraagt circa 7 weken.
Lean Instituut @ Verbeeten verwacht dat de deelnemers alle dagen (volledig) aanwezig zijn. Om deel te nemen aan het examen geldt een minimale aanwezigheid van 4 dagen.

(Meerdaagse) Nascholing
2250
De 5-daagse Lean Verbeeten Green Belt opleiding kost inclusief examen € 2.250,-. Dit bedrag is vrijgesteld van BTW. De kosten voor deelname omvatten lesgeld, cursusmateriaal, frisdrank, koffie & thee en een broodmaaltijd op basis van één deelnemer. De opleiding wordt verzorgt door twee trainers per groep, met een maximale groepsgrootte van 12 deelnemers.
Tijd9:00 - 17:00
LocatieLeiderdorp (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenGB21 Alrijne Ziekenhuis

Locatie Udenhout (NL) (Toon kaart)

Tijd9:00 - 17:00
LocatieLeiderdorp (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenGB20 Alrijne Ziekenhuis

Tijd09:00 - 16:30
Locatie Uden (NL) (Toon kaart)

Tijd9:00 - 17:00
LocatieLeiderdorp (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenGreen Belt VBK9 Alrijne Ziekenhuis

Locatie Wijk bij Duurstede (NL) (Toon kaart)

Tijd9:00 - 17:00
LocatieLeiderdorp (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenGreen Belt VBK8

Tijd9:00 - 17:00
LocatieLeiderdorp (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenWoonzorg Green Belt L3

Tijd09:00 - 17:00
Locatie Tilburg (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenGB Care Thebe L5

Tijd09:00 - 16:30
LocatieLeiden (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenTopaz GB Lichting 7

Tijd09:00 - 16:30
LocatieRotterdam (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenGB Erasmus klassikaal

Tijd09:00 - 16:30
LocatieUden (NL) (Toon kaart)

Tijd09:00 - 16:30
LocatieRoosendaal (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenBravis L5 klassikaal

Lean Instituut @ Verbeeten (LI@V) is hét kennis & opleidingsinstituut op het gebied van Lean management en verbeteren in de zorg. LI@V verzorgt opleiding, training en kennissessies voor medewerkers en instanties in de gezondheidszorg en overige dienstverlenende sectoren.

Onze visie luidt: “Samen Leren, Samen Vernieuwen!”

Samen Leren, Samen Vernieuwen richt zich op het realiseren van een duurzaam resultaat voor individuen, teams en organisatie. Dit duurzame resultaat is bijvoorbeeld een gewenste verandering in het werkgedrag, samenwerking tussen verschillende beroepsdisciplines of het optimaliseren van het werkproces.

Samen Leren, Samen Vernieuwen is een combinatie van denken en doen! Naast off-the-job- training helpen de Lean trainers on-the-job medewerkers, leidinggevenden of teams werk gerelateerde doelen te verwezenlijken en zich verder te ontwikkelen. Het overdragen van kennis en of het bijbrengen van vaardigheden staat centraal in onze aanpak.

CRKBO geregistreerd: Lean Instituut @ Verbeeten heeft in januari 2014 aangetoond alles op orde te hebben wat nodig is om een organisatie voor kort- beroepsonderwijs te zijn. Dit betekent dat wij geen BTW in rekening hoeven te brengen.

Brugstraat 10
5042 SB
Tilburg
Postbus 90120
5042 SB
Tilburg
013 594 76 71