Opleidingen details Denkfysio

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Online scholing Filip Struyf - webinar revalidatie na schouderprotheses (ID nummer: 407589)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemeen kinesitherapeutisch53-12-2020 t/m 31-12-2020

Revalidatie na een gewrichtsprothese van schouder

Revalidatie na een gewrichtsprothese blijft een grote uitdaging voor zowel zorgverleners als patiënten. Richtlijnen verschillen vaak tussen instellingen, zijn soms weinig specifiek en ontbreken voldoende wetenschappelijke evidentie. Een goede kennis, inzicht en vaardigheden omtrent de revalidatie na het plaatsen van een gewrichtsprothese is echter onmisbaar wanneer je patiënten begeleidt naar een optimaal functioneren en participeren in de maatschappij. Tijdens deze webinar wordt er ingegaan op de revalidatie na een schouderprothese.

 

LEERDOELEN
- Kennis en inzicht over de actueel gebruikte chirurgische technieken met betrekking tot schouderprotheses.
- Kennis en inzicht over de algemene revalidatieprincipes na het plaatsen van een schouderprothese.
- Kennis, inzicht en vaardigheden over de specifieke revalidatie na een schouderprothese.
- Klinisch redeneren in het revalidatieproces na een gewrichtsprothese.

Filip Struyf: sportfysiotherapeut en hoofddocent Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie aan de Universiteit Antwerpen. Zijn kracht ligt in klinisch onderzoek en revalidatie van verschillende schouderklachten. Verschillende (inter)nationale publicaties staan op zijn naam (voor meer informatie, klik hier). Sinds januari 2017 is Filip bestuurslid van Schoudernetwerk Vlaanderen. Hij geeft daarnaast scholingen op nationale en internationale congressen en komt in februari dus naar Nijmegen!
2,5
40
Tijd19:30 - 22:00
Locatie
Opmerkingenhet gaat om een online scholing

In de fysiotherapie bestaat er niet zoiets als één waarheid. Het is een uitdaging om te blijven leren. Om ons vak goed uit te voeren zoeken wij, als Denkfysio, verder dan de gebaande paden. We bestuderen de nieuwste ontdekkingen wereldwijd en bevragen de huidige aanpak. Zo houden jij en ik elkaar scherp en investeren we samen in de toekomst van ons vak zowel online (via artikelen, webinars en vak inhoudelijke discussies) als offline (via events, scholing en trainingen).

Nieuwe Marktstraat 54D
6511 AA
Nijmegen
0615271912
Selecteer een bestand aub.