Opleidingen details Medilex BV

Deze cursus is (nog) niet geaccrediteerd. De cursus kan om die reden niet aan dossiers worden toegevoegd.

SOLK in de Praktijk (ID nummer: 407547)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal

Bij minstens 30% van de patiënten vindt de huisarts geen oorzaak voor de lichamelijke klachten. Bij patiënten die een specialist bezoeken ligt dat percentage nog hoger, namelijk ruim 50%. Resultaat is dat deze patiënten vaak jarenlang dolen door het medisch circuit, op zoek naar een verklaring. Zowel de patiënt als arts voelt zich hierbij vaak machteloos. Hoe helpt u deze groep effectiever?

Het congres:

Vanuit verschillende disciplines en invalshoeken wordt SOLK met de nieuwste inzichten toegelicht met daarbij effectieve interventies en vertalingen naar de praktijk.

 • Nieuwe inzichten, benadering en behandeling in de praktijk
 • De rol van centrale sensitisatie bij SOLK en chronische pijn
 • Nieuwe inzichten op het gebied van de relatie tussen het microbioom en chronisch vermoeidheidssyndroom
 • Hoe geeft u een goede en concrete uitleg die aansluit bij beleving en angsten van de patiënt?
 • Hoe kunnen de huisarts, medisch specialist, psychiater en GGZ beter en effectiever samenwerken.
 • De wisselwerking tussen lichaam, brein en psyche bij stress - welke mechanismen spelen een rol?
 • Relatie tussen psychosociale chronische stress en SOLK
 • Optimaliseren van de omstandigheden voor het herstel van SOLK

Doel:

Na afloop van de dag weten deelnemers wat somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten zijn (SOLK), wat de actuele (wetenschappelijke) stand van zaken is, welke evidence based behandelmethoden het beste werken, hoe men tot een effectieve diagnose komt en welke behandeling/communicatie hierbij het meest effectief is. Hierdoor zijn zij beter in staat om cliënten met SOLK te behandelen.

Medisch specialisten waaronder:
Anesthesiologen
Bedrijfs- en verzekeringsartsen
Internisten
Neurologen
Psychiaters
Revalidatieartsen
Huisartsen

Vaktherapeuten waaronder psychomotorisch therapeuten
(Bedrijfs -) maatschappelijk werkers
Praktijkondersteuners GGZ
Psychologen
Verpleegkundigen
Verpleegkundig specialisten
Cognitief gedragstherapeuten
(Psychosomatisch) fysiotherapeuten
Ergotherapeuten en andere paramedici
Arbeidsdeskundigen
5
Nee
395
w investering voor dit congres is € 395,- (excl. btw en onderstaande kortingen*) voor het volledige programma inclusief heerlijke lunch, digitaal naslagwerk, hand-outs en koffie/thee.

Bij online deelname via een livestream betaalt u € 275,- (excl. btw en onderstaande kortingen*) inclusief digitale hand-outs en naslagwerk.

1 OP 5 GRATIS Schrijft u zich gelijktijdig in met vijf personen uit één instelling en wordt de factuur naar één mailadres gestuurd, dan betaalt u slechts voor vier personen. De vijfde persoon komt dus gratis. Neemt u hiervoor contact met ons op via info@medilex.nl.

SPECIAAL TARIEF Kunt u aantonen dat uw opleidingsbudget ontoereikend is voor deze bijeenkomst? Neem dan contact op met Sharah Wisman. Wij bieden een klein aantal deelnameplaatsen aan met 150 euro korting waar u mogelijk voor in aanmerking komt. Waarom? Omdat wij het belangrijk vinden dat de inhoud van onze studiedagen een breed scala aan professionals bereikt – ook met beperkte middelen voor nascholing.

STUDENTEN Medilex stelt vijf plaatsen speciaal voor studenten beschikbaar. Een studentenplaats wordt aangeboden voor een gereduceerd tarief van € 75,- exclusief btw (€ 90,75 inclusief BTW). Deze korting geldt alleen voor voltijdstudenten mbo, hbo of universiteit. Studenten die een post-hbo of postacademische opleiding volgen komen niet in aanmerking voor de korting. Na inschrijving voor deelname aan ons congres ontvangen wij graag het inschijfbewijs van uw opleidingsinstituut. Mits de bijeenkomst niet is uitverkocht wordt de inschrijving twee weken van te voren definitief bevestigd. Denkt u voor de korting in aanmerking te komen? Neem dan contact met ons op via info@medilex.nl.

*Let op! kortingen zijn niet te combineren, de hoogste korting gaat voor.
Hoofdniveau
Psychomotorische kindertherapie (PMKT)
Psychomotorische therapie (PMT)
Tijd09:30 - 16:00
Locatie Utrecht (NL) (Toon kaart)

Medilex heeft meer dan 25 jaar ervaring in het organiseren van studiedagen, congressen en cursussen op het gebied van zorg, onderwijs en welzijn. Door de onafhankelijke werkwijze van Medilex varieert het aanbod studiedagen van complexe beleidsmatige vraagstukken tot oplossingen voor de werkvloer.

Missie:
Medilex organiseert kennis om professionals beter hun dagelijkse werk te laten doen.

Visie:
Wij vinden het belangrijk dat onze deelnemers onze programma’s ervaren als direct toepasbaar, interactief en actueel. Medilex organiseert kennis – onafhankelijk, deskundig en met oprechte aandacht:

 • Onafhankelijk – onze programma’s worden onafhankelijk, in eigen beheer, samengesteld zonder sponsoring of in opdracht van derden. Thema’s worden van meerdere kanten belicht waardoor de deelnemer zich een objectief beeld kan vormen.

 • Deskundig – dankzij onze organisatorische én inhoudelijke deskundigheid ontwikkelen wij kwalitatief hoogwaardige programma's.

 • Oprechte aandacht – wij zijn betrokken en benaderen met oprechte aandacht deelnemers, sprekers en elkaar. 

Wij streven ernaar met behulp van de input van sprekers en deelnemers onze programma's voortdurend te verbeteren. 

 

De Dreef 2
3706 BR
Zeist
Postbus 289
3700 AG
Zeist
(030) 69 33 88 7
Selecteer een bestand aub.