Opleidingen details Denkfysio

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Online cursus: Bart Dingenen - Hardloopblessures (ID nummer: 407479)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemeen kinesitherapeutisch525-11-2020 t/m 31-12-2020

Hardlopen is de voorbije jaren immens populair geworden. Prima nieuws vanuit een algemeen gezondheidsperspectief, maar de meerderheid van hardlopers heeft helaas af te rekenen met blessures. Meer nog, blessures zijn de voornaamste reden waarom op een gegeven moment gestopt wordt met hardlopen. Voor een fysiotherapeut is het daarom belangrijk om op een effectieve manier patiënten met deze blessures verder te kunnen helpen volgens de laatste wetenschappelijke en klinische aanbevelingen.

Het doel van dit webinar is meer inzicht te verkrijgen in de meest voorkomende blessures van het hardlopen. Vanuit een multidimensioneel perspectief wordt een duidelijke structuur aangereikt die jou als fysiotherapeut een houvast kan bieden in de vaak complexe klinische presentatie van geblesseerde hardlopers. Naast enkele algemeen geldende diagnostische en behandelprincipes wordt er ook stilgestaan bij specifieke aandachtspunten voor verschillende hardloopblessures.

Bart Dingenen is klinisch werkzaam als kinesitherapeut in groepspraktijk Motion to Balance te Genk. Verder is Bart als docent verbonden aan Universiteit Hasselt binnen de opleiding Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie. Zijn grootste uitdaging is om de meest recente wetenschappelijke bevindingen en inzichten omtrent onderste lidmaat problematiek verder uit te diepen en te vertalen naar de klinische praktijk en vice versa. Vanwege zijn specifieke combinatie van interesses, expertise en ervaring op het gebied van sportgerelateerde musculoskeletale blessures van het onderste lidmaat is Bart een veelgevraagd spreker op nationale en internationale congressen en offline en online cursussen, workshops en symposia. Voor verdere informatie over Bart verwijzen we je graag door naar zijn website www.bartdingenen.com.
2,5
40
Tijd19:30 - 22:00
Locatie
Opmerkingenhet gaat om een online scholing

In de fysiotherapie bestaat er niet zoiets als één waarheid. Het is een uitdaging om te blijven leren. Om ons vak goed uit te voeren zoeken wij, als Denkfysio, verder dan de gebaande paden. We bestuderen de nieuwste ontdekkingen wereldwijd en bevragen de huidige aanpak. Zo houden jij en ik elkaar scherp en investeren we samen in de toekomst van ons vak zowel online (via artikelen, webinars en vak inhoudelijke discussies) als offline (via events, scholing en trainingen).

Nieuwe Marktstraat 54D
6511 AA
Nijmegen
0615271912
Selecteer een bestand aub.