Opleidingen details Great Communicators
Powercourse - Presentatietraining voor medici (ID nummer: 407476)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemene scholing cluster 1,2 en 32416-11-2020 t/m 15-11-2021
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Leren presenteren voor publiek: spreken met impact

Voor ervaren sprekers die verder willen groeien in hun presentatievaardigheden.

In onze vierdaagse presentatietraining staat centraal hoe artsen tijdens het presenteren van hun medisch-wetenschappelijk werk meer impact kunnen maken op hun toehoorders. Korte theorieblokken over communicatie worden afgewisseld met praktijkgerichte presentatie- en spreekoefeningen. Naast algemene kennis en vaardigheden wordt een analyse gemaakt van de eigen psychologische mechanismen die de prestaties in positieve en negatieve zin beïnvloeden. Onderdeel daarvan is het bevorderen van een positieve ’presentie’ als een van de basisvoorwaarden voor een effectieve overdracht van de inhoud van een mondelinge presentatie.

De cursus vindt plaats in een gezelschap van maximaal tien cursisten met een vergelijkbaar ingangsniveau. De cursus stimuleert om actief deel te nemen en daarbij buiten de grenzen van de eigen ’comfortzone’ te treden. Lichaamshouding, stemgebruik, verbale en non-verbale communicatie en de vormgeving van het inhoudelijke verhaal in afstemming op de verwachtingen en behoeften van het publiek zijn belangrijke instrumenten om de kwaliteit van het presenteren te bevorderen. Dat geldt ook voor het aanleren van een optimale voorbereiding.

Individuele coachingsessies maken integraal onderdeel uit van het cursusprogramma: in een-op-een sessies wordt het niveau van de individuele kennis en vaardigheden, tezamen met de persoonsgebonden (bevorderende en/of verstorende) factoren, in kaart gebracht en van daaruit wordt een leerplan geformuleerd met persoonlijke leerdoelen en op maat gesneden oefeningen. Deze worden in de sessies benut voor het trainen van deze persoonlijke verbeterpunten.

Wat levert het op?
Naast concrete theorieën uit de marketing en communicatieleer, om bijvoorbeeld de kracht van je verhaal te versterken, wordt gebruik gemaakt meditatie- en visualisatie-technieken, alsmede interventies uit de systeemtheorie. Hoewel deze methodieken minder cognitief georiënteerd zijn, bieden ze door hun gedragsmatige, experiëntele karakter krachtige en concrete technieken om de prestaties bij het spreken in het openbaar te bevorderen.  

Na het volgen van de Powercourse is de cursist in staat om:

  • voordrachten en presentaties te geven die nadrukkelijke impact maken op de toehoorders
  • zich mentaal en emotioneel voor te bereiden op een optimale presentatie van zichzelf in het openbaar
  • de inhoud van een boodschap narratief aansprekend en krachtig vorm te geven
(Meerdaagse) Nascholing
4850
Powercourse, 4 dagen € 3.350,-
Twee trainingsessies € 1.100,-
*Overnachting: 2 x €200,- € 400,-
totaal: € 4,850,-
Alle prijzen zijn exclusief BTW.

*€ 200,- excl. BTW per overnachting, inclusief ontbijt, lunch en diner.
Tijd10:00 - 17:00
LocatieWerkhoven (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenDe training bestaat uit 2x2 dagen, inclusief 2 overnachtingen. Deel 1: 16 & 17 november, Deel 2: 14 & 15 december.

Spreken voor groepen is wat ons betreft een snelkookpan voor persoonlijke groei. Verbale en non-verbale communicatie, angsten, overtuigingen: je komt jezelf op verschillende manieren tegen wanneer je spreekt voor een groep. Overtuigende communicatie maakt het verschil.

Wil jij ontspannen spreken voor een groep mensen, met een krachtig verhaal dat daadwerkelijk onthouden wordt?

Wil je geen stress meer ervaren vlak voor of tijdens je presentatie? Wil je weten hoe je de wetten van storytelling inzet om van ieder onderwerp - hoe saai, abstract of kil - een goed verhaal te maken?

Volg één van onze opleidingen, plan een training met je organisatie of start nu met een-op-een sprekerscoaching.
Vele ondernemers, TEDx sprekers, docenten, acteurs en politici gingen je voor. Met allemaal dezelfde drive: groeien als public speaker en communicator.

Commelinestraat 2
1093 TR
Amsterdam
Commelinestraat 2
1093 TR
Amsterdam
+31 (0)20 73 72 474