Opleidingen details RINO Amsterdam

Deze cursus is (nog) niet geaccrediteerd. De cursus kan om die reden niet aan dossiers worden toegevoegd.

Schematherapie en vaktherapie (ID nummer: 407462)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal

Vaktherapeuten krijgen steeds meer te maken met behandelingen die gebaseerd zijn op schematherapie. In deze cursus worden vaktherapeuten zowel theoretisch als praktisch geschoold in het werken volgens de principes van de schematherapie en uitgedaagd om op basis van dit therapeutische kader vaktherapeutische interventies toe te passen. De cursus besteedt aandacht aan de verschillen en raakvlakken tussen de twee therapievormen. Ook worden werkmodellen om schemagericht te werken geïntroduceerd, bijvoorbeeld het modusmodel binnen dramatherapie en groepsgerichte schematherapie binnen de psychomotorische therapie (PMT).
Deze cursus voldoet aan de eisen voor de basiscursus van het register schematherapeutisch werker bij het Register voor Schematherapie.

Vaktherapeuten
24
Ja
24
De eindtoets bestaat uit een schriftelijke beschrijving van een eigen casus waarin zowel kennis als vaardigheden getoetst worden. Zo wordt gevraagd naar o.a.; achtergrond en DSM, casusconceptualisatie in modusmodel met bijbehorende schema’s, (deel)behandelplan met concrete oefenvoorstellen vanuit eigen vakgebied, meerwaarde en/of knelpunten van het werken vanuit schematherapeutisch kader.

Om voor accreditatie in aanmerking te komen geldt een aanwezigheidsplicht van 100% en dient de thuistoets minimaal met een voldoende beoordeeld te zijn. Bij het missen van een bijeenkomst wordt de mogelijkheid geboden de dag bij een volgende cursusperiode in te halen.
895
inclusief lunch
Bestand 
825 publiek.docx15 KB
Hoofdniveau
Psychomotorische therapie (PMT)
Speltherapie
Tijd9:30 - 16:30
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)

De RINO Amsterdam is een landelijk werkend nascholings- en opleidingsinstituut voor hulpverleners in de geestelijke gezondheidszorg (GGZ) en aangrenzende terreinen.

De RINO biedt al bijna twintig jaar een rijk en gevarieerd aanbod van cursussen, workshops en opleidingen met topdocenten uit de praktijk, in het hartje van Amsterdam.
 

Leidseplein 5
1017 PR
AMSTERDAM
020-6250803
Selecteer een bestand aub.