Opleidingen details Deventer Ziekenhuis

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Workshop Veranderkunde BMK/ML (ID nummer: 407429)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemene scholing cluster 1 en 2520-10-2020 t/m 19-10-2021

Leiderschapsontwikkeling bedrijfskundig managers en medisch (centrum)leiders

Op  20 oktober staat het thema veranderen centraal. Organisatie & Sturing realiseren betekent ook veranderen. Als BKM’er of Medisch leider , als duo en als collectief  hebben jullie een rol in het vervolmaken en optimaal werkend krijgen van Organisatie & Sturing . Best lastig. Hoe haal je de best denkbare versie van O&S dichterbij voor jezelf en voor je mensen? Hoe maak je ruimte voor verandering en wat betekent dat voor je rol?

 

In deze workshop kijken we naar hoe organisatieverandering werkt en hoe je daarin je rol als leider invulling en sturing aan geeft. Verandering is geen lineair proces dat je ‘uitrolt’, het is een iteratief proces van kleine stapjes waarin mensen met elkaar de papieren verandering doorvertalen naar het eigen werk. Daarin is een verandering minder maakbaar dan we vaak denken.

Tijdens deze workshop onderzoeken we de wereld van verandering en hoe die zich verhoudt tot de werkelijkheid van alle dag. We verkennen waarom die twee niet zomaar samengaan en welke verandervalkuilen we vaak instappen. We onderzoeken wat verandering met mensen doet en kijken hoe je in je rol als leidinggevende de verandering met je medewerkers stapsgewijs kunt realiseren.

 

Programma en werkwijze
Tijdens de workshop wisselen korte theoretische inleidingen, vertaling naar de eigen werkpraktijk en reflecties op eigen rol en handelen elkaar af. We zetten vier invalshoeken centraal:

Hoe werkt verandering? à focus op hoe verandering in de lokale praktijk werkt, de dynamieken die spelen, de stappen om wenselijke en werkelijke wereld met elkaar te verbinden.

Wat gebeurt er met mensen in de verandering? à focus op de dynamiek in mensen, weerstand en taaiheid, verandermythes over mensen. Ook verbinding met wat verandering doet met collega’s.

Veranderstrategie en veranderplan; samenwerking met de adviseurs à focus op hoe met adviseurs meer planmatig invulling te geven aan verandering.

De rol van de leider in verandering à reflectie op hoe je met je eigen rol, houding en gedrag de verandering ondersteunt of belemmert en wat dat van je vraagt.

 

Leerdoelen

geeft inzicht in

hoe verandering werkt

wat verandering met mensen doet

de valkuilen van verandering

geeft handvatten voor hoe je als leidinggevende verandering kunt ondersteunen

geeft inzicht in het veranderkrachtenveld rond de leider

geeft je handvatten voor het ondersteunen van de verandering in je eigen afdeling/eenheid/team en collega’s.

geeft handvatten voor de samenwerking met de staf aan het veranderplan.

(Meerdaagse) Nascholing
 
0
Tijd14:30 - 20:30
LocatieDeventer (NL) (Toon kaart)

 Deventer Ziekenhuis is een algemeen opleidingsziekenhuis. DZ biedt brede basiszorg aan inwoners in de regio Salland. Hoofdvestiging is Deventer. Daarnaast wordt medisch specialistische zorg aangeboden in een aantal buitenpoli (Raalte, Rijssen, Lochem). Deventer Ziekenhuis behoort tot één van de 22 van STZ ziekenhuizen in Nederland.

Nico Bolkesteinlaan 75
7416 GC
Deventer
Postbus 5001
7400 GC
Deventer
0570 536170
Selecteer een bestand aub.